LoL: Elárulta a Riot, hogy miért ezeket a hősöket erősítették meg a dzsungelben

LoL: Elárulta a Riot, hogy miért ezeket a hősöket erősítették meg a dzsungelben

Komoly jungle változásokon dolgozik a Riot Games, addig azonban ezzel kell beérnie a játékosoknak.

A 11.8-as League of Legends frissítésben öt olyan hős kapott erősítést, amelyek kifejezetten a dzsungelezést könnyítik meg. Darius, Diana, Mordekaiser, Morgana és Zed játszhatóbb lett a LoL legnépszerűtlenebb szerepében, azonban sokan nem értik, hogy miért pont ezeket a karaktereket választotta ki a Riot Games játékegyensúlyért felelős csapata. Nekik készült egy magyarázat, egyenesen Riot Jagtől, a Summoner's Rift Team dizájn menedzserétől.

Miért kaptak a szóló ösvényesek dzsungeles erősítéseket?

A Riot elárulta, hogy különösen alacsony MMR-ben a jungle nem elég népszerű. Amíg rendszerszintű változásokon dolgoznak a fejlesztők, addig megpróbáltak egy jóval egyszerűbb módon segíteni a játékosoknak. Alapból népszerű karaktereket próbálnak átirányítani a dzsungelbe, ami csábító lehet az idézők számára. Nem kell egy új karaktert megtanulni az alapoktól, egyszerűen csak az ismerős képességeket kell átcsoportosítani az erdő szörnyei közé.

Miért pont Darius, Diana, Mordekaiser, Morgana és Zed kapott jungle buffokat?

Kifejezetten olyan hősöket válogatott ki a Riot, amelyek off-role szerepben képesek dzsungelesként működni. A kapott erősítések nem befolyásolják az ösvényeken őket, ezért tökéletes választásnak tűnnek. Nem utolsósorban az abszolút legerősebb meta pickeket ebből a buliból szándékosan kihagyták.

De mi van a main junglerekkel? Velük nem foglalkoznak?

Folyamatosan arra törekednek a fejlesztők, hogy a buffok és nerfek számát frissítésről frissítésre nagyjából azonos szinten tartsák. Mivel most a szóló ösvényeseket buffolták, ezért a main dzsungeleseket nem lehetett ezzel párhuzamosan erősíteni. Továbbra is figyelik a main junglerek győzelmi arányait, ezért kapott nem rég buffokat Zac, Rammus, Amumu és Kindred. Jelenleg árgus szemekkel nézik a riotosok a 11.8-as változtatásokat. Ha ezek bejönnek, akkor a továbbiakban bővülhet azon hősök listája, akik a Riot szerint bevethetőek lesznek a dzsungelben.

A 11.10-es frissítésben rendszerszintű dzsungeles módosításokat terveznek, nem a hősök számát szeretnék tovább bővíteni.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik hős erősítésének örülsz a legjobban?