LoL: Új büntetést kapnak az AFK-olók és dodge-olók

LoL: Új büntetést kapnak az AFK-olók és dodge-olók

Még súlyosabb büntetést kapnak azok, akik nem bírnak leállni a szabályszegésekkel.

Helyzetjelentés érkezett a Riot Games csapatától, amely fő témája a LoL játékosok viselkedése, valamint az ezekre adott válaszreakciók. Azzal mindenki tisztában van, hogy számos olyan idéző van, aki szándékosan negatív viselkedésével rombolja a közösséget. Az ő számukra valamilyen szankciórendszert ki kellett találnia a Riotnak, amivel kordában tudják őket tartani. A büntetések kiosztása folyamatos, azonban néhány területen bővült a lista, amivel sújtják a legártalmasabb fiókokat. Az új, valamint átalakított büntetési tételeket a legfrissebb Red Post Collectionben jelentették be a fejlesztők.

Még jobban ki tudja szűrni a rendszer, ha valaki szándékosan lefutja a meccset, vagy direkt hátrányos helyzetbe helyezi csapattársait

A kacifántos megfogalmazást nem kell túlgondolni. Olyan mindennapos dolgokról van szó, amelyet sajnos lehetetlen elkerülni a normál és rangsorolt mérkőzéseken.

  • Szándékosan belopja az egyik játékos a dzsungeles buffját
  • Megöleti magát az ellenfél dzsungelében 1-es szinten, majd beteleportál oda még egyszer, hogy újra meghaljon
  • Anivia direkt úgy rakja le a falat, hogy azzal hátrányt okozzon a csapattársainak
  • Gankel a dzsungeles, majd inkább megáll táncolni az ösvény közepén, miközben folyik mellette a harc

Ez csak néhány kiragadott példa, amelyet egyre pontosabban ismer fel a mesterséges intelligencia.

Új büntetések az AFK-oknak és dodge-olóknak

Állandó gondot okoz, ha valaki egyszerűen megáll a kezdőn és nem akar részt venni a mérkőzésben. Szintén problémát jelentenek azok az idézők, akik folyamatosan kilépnek a tiltási és választási fázisból, mert nem elégedettek a meccskeresési rendszerrel. A két felsorolt csoportba tartozó visszaesők még komolyabb büntetésekre számíthatnak a jövőben.

  • 1. dodge 24 órán belül -> 6 perc kizárás a meccskeresésből (15 perc ARAM-ból) és -3 LP rangsoroltban
  • 2. dodge 24 órán belül -> 30 perc kizárás a meccskeresésből és -10 LP rangsoroltban
  • Új: 3. dodge 24 órán belül -> 12 óra kizárás a meccskeresésből és -10 LP rangsoroltban
  • 1. AFK: 5 perc kizárás a meccskeresésből és automatikus vereség -> Új (változatlan): 5 perc kizárás a meccskeresésből és automatikus vereség
  • 2. AFK: 10 perc kizárás a meccskeresésből és automatikus vereség -> Új: 30 perc kizárás a meccskeresésből és automatikus vereség
  • 3. AFK: 15 perc kizárás a meccskeresésből és automatikus vereség -> Új: 14 nap kizárás a meccskeresésből és automatikus vereség

Pontosan tisztában van azzal a Riot, hogy nem minden AFK-olás és dodge-olás szándékos. A szerverhibákból fakadó kellemetlenségekért nem jár büntetés sem most, sem a jövőben.

Töltsd ki az éves magyar e-sportkutatást és nyerj értékes ajándékot! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te AFK-oltál már szándékosan?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.