"Megvezetik a FIFA 21 játékosokat" - az EA válaszolt a kiszivárgott dokumentumra

Az EA SPORTS közleményt adott ki egy nappal azután, hogy kiszivárgott egy több tízoldalas dokumentum, miszerint egyetlen céljuk van csupán, megvezetni a játékosokat.

Április 26-án az EA SPORTS egy állítólagos bennfentes munkatársa elküldött egy 54 oldalas dokumentumot a CBC-nek (Canadian Broadcasting Corporation), és azt állította, hogy egy az egyben az EA-től származik az írás. A dokumentum igazából magára a FIFA Ultimate Team-re hivatkozik, mint a játék legfontosabb alappillérére, emellett megfogalmazza azokat a terveket is, amelyek által még inkább a FUT felé terelhetik a játékosokat.

Viszont az utóbbi hónapokban az Ultimate Team miatt érkezik be a legtöbb panasz az EA-hez, ráadásul egyre több országban kezdtek vizsgálódni a játékmód miatt, hiszen úgy tűnik, egyre inkább hasonlít a szerencsejátékra a csomagnyitás. Ennek ugye az az alapmechanikája, hogy sok időt töltsön el a játékkal a rajongó vagy valódi pénzért vásároljon packot magának, de még így is csak nagyon kicsi az esélye a jobbnál jobb játékosok megszerzésének. Az EA pedig ezen a metóduson évek óta nem változtat, mindössze annyit tettek, hogy megjelölték mekkora eséllyel lehet nyitni bizonyos rating kapcsán.

Feltűnő továbbá, hogy általában az ilyen vádakra, pletykákra és panaszokra nem igazán reagál az EA Sports, a most napvilágot látott dokumentum esetében azonban egy nap elteltével jött a cáfolat a kiadótól.

A „Megjegyzések a legfrissebb FIFA Ultimate Team média beszámolóról” címmel közzétett bejegyzésben az alábbi állásfoglalást tették:

  • Mindig keressük a lehetőségeket, hogy minél több játékost megismertessünk a játékainkkal. A FIFA-játékosaink mindig olyan friss tartalmakra számítanak, amelyek izgalmassá teszik a szolgáltatást, ezért erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt.
  • Nem akarjuk ráerőltetni az emberekre, hogy költekezzenek. Ahol ezt a választási lehetőséget biztosítjuk, nagyon vigyázunk arra, hogy ne promótáljuk a játékban való költést, ráadásul a FIFA játékosainak többsége soha nem is költ valódi pénzt a játékon belül.
  • A nyár nagyon aktív idő a FUT játékosok köreiben, ezért igyekszünk biztosítani nekik az új tartalmat, illetve a közösségi eseményeket. Az egész évben érkező új tartalmak között vannak nem pénzért megszerezhető jutalmak. A költekezés mindig a játékosok egyéni döntése marad.
  • A kiszivárogtatott dokumentumban semmi sem mond ellent ennek semmilyen módon - inkább megmutatja, hogy a nyári időszakban hogyan támogatjuk a közösséget, és nem pedig a költésre igyekszünk rávenni őket.
  • Nagyon komolyan vesszük a felelősségünket, hogy a játékosok számára biztonságos és szórakoztató élményt és környzetetet nyújtsunk.
  • A fiatal játékosokat sem bátorítjuk arra, hogy költekezzenek. Inkább határozottan azt javasoljuk, hogy a szülők felügyelete mellett legyen hozzáférésük a gyermekeknek az elérhető tartalomhoz és, hogy mennyi időt tölthetnek el vele. Az EA platformunk a PC-játékokhoz külön gyermek- és tizenéveseknek korlátozottan létrehozott fiókokat is tartalmaz, így minden játékosunk és szüleik megalapozott döntéseket hozhatnak a játékukkal kapcsolatban. Az olyan funckiók, mint a FIFA Playtime, segítenek a játékosoknak abban, hogy korlátokat szabhatnak a játékidejüknek és a vásárlásoknak.

A legrosszabb egyébként ebben a történetben, hogy lehetetlen megismerni a tényleges igazságot, ráadásul az EA azonnal lépést tett és rámutattak arra, hogy a játékosok egyre jobban védve vannak a FIFA 21-en belül.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!