Hardver: Razer Orochi V2 gamer egér teszt

A Razer új egere már első látásra és fogásra is kicsi és könnyű, de vajon mennyire lett gamer az Orochi V2?

Azok, akik kedvenc időtöltésükhöz keresnek játékos egeret, kismillió gyártó kismillió cincogija küzül választhatnak. Vannak színesek és vezetékesek, vezeték nélküliek egyaránt, de kevés az annyira visszafogott, mint a Razer legújabb egere, az Orochi V2.

Az eredeti Orochi még 2009 közepén került a boltokba, a Razernek pedig több mint egy évtized kellett ahhoz, hogy kiadja az utódját. Az Orochi V2 egy ultrakönnyű, különösen visszafogott, és elképesztő üzemidővel rendelkező egér lett, melyet lehet otthon, egy gamer notebook mellett használni, vagy akár az irodában, egy üzleti megbeszélés alatt is.

Igen, hiszen az Orochi V2 egy könnyű, hatvan gramm tömegű, mattfekete testtel rendelkező egér lett, melyen nincsenek villódzó fények, van viszont hat mechanikus kapcsolóval rendelkező gombja, és még jó néhány vonzó tulajdonsága, mellyel elnyerheti a játékosok vásárlási kedvét. A Razer Ororchi V2 egy vezeték nélküli egér, a notebookhoz bluetooth vagy 2,4 GHz-es (Wi-Fi) kapcsolaton lehet csatlakoztatni. Ez a kapcsolódási mód határozza meg az elem élettartamát is. Az egérbe AAA vagy AA elemet tehetünk (kettőt egyszerre nem lehet belehelyezni), így 425 és 950 óra közötti működést csikarhatunk ki belőle, ami egy abszolút elismerése méltó szám.

Az Ororchi V2-t egyébként kifejezetten kényelmes használni. Jobbkezes, kellemes, lekerekített vonalakkal rendelkezik, és összesen hat gombbal: a bal oldalán kettő található, van egy DPI változtatására használható gomb (egészen 18000 DPI-ig állítható) a tetején, a felette lévő görgő rendkívül jó felületű és jól tekerhető, és természetesen a bal és jobb gomb. Ezeket mind 60 millió kattintásra tervezték a mérnökök, ami évekre elegendő használatot jelent, és mivel a Razer Orochi V2 70 dolláros áron került kereskedelmi forgalomba (ez nagyjából 21 000 forint, de nálunk esélyesen drágább lesz), ez nem is tűnik olyan túl nagy összegnek.

A cincogi természetesen működik a Razer Synapse programjával, mellyel minden beállítható, nagy kár azonban, hogy a programban még nem található meg a frissen kiadott Razer Sphex V3 ultravékony egérpad, mely szintén a csomag részeként érkezett. Játék közben az egér pontosan leköveti a mozgást, még a nagyon apró mozdulatokat is, ugyanakkor az többször is előfordult, hogy a Windows intézőben nem azt csinálta, amit kellett volna (videófájl elindítása helyett átnevezésként értelmezte a kattintást).

Emellett semmi gond nincs a Razer Orochi V2-vel. Üzemidőben páratlan, Razer Synapse-szal összekötve pedig sokrétűen programozható egeret alkottak meg az amerikai cég mérnökei, mely elsősorban azoknak ajánlható, akik nem szeretik a vezetékeket, de szeretik a stílusos dizájnt. A Razer Orochi V2 mindkét igényt maximálisan kielégíti. Kényelmes, de nem feltűnő; okos, de nem bonyolultan okos; ráadásul egy egérrel két notebook is vezérelhető, ami mínusz egy eszközt és pénzkiadást jelent. Emiatt a minősítése nem lehet kérdéses: ajánlott kiegészítő ez.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(A cikk eredeti változata a PC Guru oldalán jelent meg.)

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.