A magyar Pro Clubs válogatott megvédte címét az Európa-bajnokságon!

A magyar Pro Clubs válogatott megvédte címét az Európa-bajnokságon!

A tavalyi nagyszerű siker után idén is kitett magáért a FIFA B válogatott, hiszen a döntőben Norvégiát győzték le és újra felültek Európa trónjára.

A Pro Clubs nem egyszerű műfaj, hiszen 11 játékosnak kell együtt mozognia, lélegeznie és koordinálnia minden cselekedetét a siker érdekében. Magyarország azonban nagyon jó helyzetben van, hiszen rendkívül sok tehetséges játékosa van a FIFA sorozaton belül, és nem csak a K&H MNEB HPCL során szokták megmutatni kvalitásaikat, de a nemzetközi porondon a válogatott is igen komoly erőt képvisel.

Az IPL Európa-bajnokságon ezt sikerült is bebizonyítaniuk, és 2020 után idén is első helyet szerzett a B válogatott. Az együttes a B jelű kvartettben kapott helyet, ahol oda-vissza sikerült legyőzni Angliát, illetve egy győzelem mellett ikszeltek Horvátországgal, valamint a lettek elleni siker mellett tőlük kaptak ki egyetlen egyszer. Ezzel összejött a csoportelsőség, így kedvező helyzetből várta a válogatott az egyenes kieséses szakaszt. A nyolcaddöntőben Csehországot verték meg, a negyeddöntőben Törökországot ütötték ki, majd Szlovénia ellen mindössze egyetlen gól döntött a továbbjutásról, de a javunkra, így jöhetett a Norvégia elleni finálé. A legnagyobb izgalmak a második félidőre maradtak, ekkor az 52. percben egy hatalmas védelmi hibát használt ki Stelcz, és előnyhöz jutatta Magyarországot. A 81. percben aztán a magyar védelem is megbicsaklott, a tizenhatosunkon belül adtuk el a labdát, amit a norvégok azonnal büntettek. A rendes játékidőben viszont nem született döntés, aztán a hosszabbítás 106. percében büntetőt kaptunk. A labda mögé Humenszky állt, aki magabiztos lábbal rúga a jobb alsóba a labdát. Egyenlíteni már nem volt ereje Norvégiának, így Magyarország 1 éven belül másodszor is felülhetett Európa trónjára.

Magyarország útja az Eb győzelemig - csoportmeccsek:

  • Anglia 0-2 Magyarország
  • Lettország 0:1 Magyarország
  • Magyarország 0:0 Horvátország
  • Magyarország 1:0 Anglia
  • Magyarország 0:1 Lettország
  • Horvátország 0:1 Magyarország

Playoff:

  • Csehország 1:2 Magyarország
  • Magyarország 3:0 Csehország
  • Magyarország 3:0 Törökország
  • Törökország 0:3 Magyarország
  • Magyarország 1:0 Szlovénia
  • Szlovénia 0:0 Magyarország

Döntő

Magyarország 2:1 Norvégia (hosszabbítás után)

A magyar B válogatott Európa-bajnok összeállítása:

A HPCL Facebook oldalán megjelent interjúból kiderült, hogy az új szövetségi kapitány, Antal Richárd hogyan is élte meg a címvédést:
Az előző Poór Tamás által vezetett válogatottnak is sikerült ez bravúr, így a válogatott megvédte az EB címet. Nagy volt rajtad a nyomás?
"Természetesen nagy volt a nyomás a csapaton és rajtunk is, viszont az eredményre nézve a játék képe alapján egy erősebb és több csapatos kupán sikerült ugyan ezt a sikert elérni és itt szeretném a védelmet kiemelni, akik az egész torna alatt összesen 3 gólt kaptak."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!