Kisorsolták az eNations Cup selejtezőcsoportjait, íme Magyarország ellenfelei

Kisorsolták az eNations Cup selejtezőcsoportjait, íme Magyarország ellenfelei

Hazánkat két játékos képviseli majd a FIFA 21-ben az európai kvalifikációk során, Boresz és GrislyJam22.

Miután lezajlott minden induló nemzet esetében a toborzóverseny, kiderült, hogy kik azok a duók, akik képviselhetik hazájukat az FIFA 21 eNations Cup következő körös selejtezőjében. Minden egyes régióból bizonyos számú ország juthat csak tovább a Dániában tartott fináléra, így összesen az augusztus 20. és 22. között tartandó eseményen 24 nemzet lesz jelen.

Az MLSZ által kiírt válogatót PS4-en a DVSC e-sportolója, GrislyJam22, míg Xbox-on a Ravens Esports színeiben Boresz nyerte meg. Ez azt jelenti, hogy hazánk is ott lesz az európai selejtezőben. A május 12-én megtartott sorsolást követően pedig kialakultak a csoportok, és máris látható, hogy Magyarország az A jelű nyolcasban kapott helyett. A 30 résztvevőt egyébként két nyolcas, és két hetes csoportba osztották be.

Magyarország ellenfelei: Norvégia, Svédország, Ukrajna, Törökország, Svájc, Szlovákia és Franciaország. A FIFA.gg weboldalon egy előzetes rangsort is felállítottak a nemzetek között a FIFA 21-es eddigi mérkőzéseik alapján, viszont mivel ez egyelőre nagyon csalóka képet ad, így nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőle. Már csak azért sem, mert a lista szerint Norvégia a legjobb európai csapat, őket olyan válogatottak követik, mint Finnország, Dánia, Lengyelország és Luxemburg. Miközben a 2019-es világbajnok Franciaországnak idén még pontja sincs, egyébként mivel tavaly a pandémia miatt elmaradt a verseny, így még mindig ők a címvédők.

A norvégoknál Hyper szintén megjárta a 2019-es versenyt, de most egy másik társsal az oldalán vág neki a küzdelemnek. Egyébként az Apeks szervezetének a tagja, és idén eddig egy Tier 2-es tornán sikerült második helyet szereznie. A svédek szintén kemény ellenfélnek ígérkeznek, ők az Mkers-ből Olibolival és a NiP-ből Ollelitoval állnak ki. Előbbi játékosuk februárban megnyerte a FIFA eClub World Cupot együttesével. 2019-ben Svédország is ott volt a vb-n, de akkor másik duóval vágtak neki a tornának. A törököknél isopower és iMertAL is a tapasztaltabb játékosok közé tartozik, az utóbbi hónapokban jó néhány versenyen részt vettek - köztük a Global Series kvalifikációin -, de kiemelkedő eredményt eddig nem sikerült elérniük. Svájc már csak azért is különleges, mert egyik válogatott játékosuk a való életben is labdarúgó, a nemzeti bajnokság harmadosztályában szereplő Rapperswil játékosáról, Manuel "Kubinho" Kubliról van szó. Vele együtt indul harcba egy fiatal, ám de annál sikeréhesebb titán, aki szintén az elmúlt időszakban különböző kisebb tornákon trenírozta magát. A szlovákoknál a két bejutó a nemzeti professzionális ligában versenyzik hétről hétre, és az alapszakasz után a 2. és 3. helyet csípték meg, a rájátszás pedig még vár rájuk. Franciországból a 2019-es győztesek most nem jutottak be a legjobbak közé a nemzeti válogatón, így sem DaXe, sem Maestro nem tűnik fel majd ellenünk. Helyettük viszont ott lesz a tavalyi francia bajnok Mino, illetve LPeixoto, aki áprilisban behúzta a FIFA 21 Global Series - Xbox One: Europe ötödik kvalifikációját.

Ukrajnáról viszont nem igazán van információnk a cikk megírásának pillanatában. Az viszont biztos, hogy a Boresz, GrislyJam22 duónak nem lesz egyszerű dolga, ha tovább akarnak jutni a csoportból. Az A jelű nyolcasból az első négy helyezett megy tovább a rájátszásba, ahol azok a válogatottak, akik nyernek bejutnak az eNations Cupra. A nyolc vesztes pedig alsóágon folytathatja, addig, amíg három csapat nem marad összesen. Az alsó-ág első körének vesztesei emiatt azonnal kiesnek, miközben a négy továbbjutó két elődöntőt játszik egymással, a nyertesek szintén vb résztvevők, a két elhasaló együttes pedig még egymás ellen játszik egy ki-ki párharcot, és a diadalt arató utolsó nemzet szintén ott lesz a vb-n. Egy párharc egyébként egy PS4 és egy Xbox One találkozóból áll. Abban az esetben, ha az egyik fél az egyik, míg a másik fél a másik konzolon diadalmaskodik, akkor sorsolás utján az egyik páros lejátsza a harmadik meccsét is, és az dönt a továbbjutásról, és azért csak 11 nemzet kap részvételi jogot, mert Dánia, mint rendező már ott van a főtáblán.

Az eNations Cup eddigi résztvevői

  • Dánia (rendező)
  • Indonézia
  • Japán
  • Malajzia
  • Dél-Korea
  • Szingapúr
  • Szaúd-Arábia
  • Katar
  • Mexikó
  • Egyesült Államok
  • Argentína
  • Brazília
  • Uruguay

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!