Az este slágermérkőzése az első hely sorsáról is dönthet a hetedik játéknapon

Az este slágermérkőzése az első hely sorsáról is dönthet a hetedik játéknapon

Kiesési rangadó, és további jó néhány, akár a bajnoki első helyet befolyásoló mérkőzés is lesz vasárnap este.

Az estét egy valódi kiesési rangadó nyitja meg, és talán a két csapatnak ez az utolsó kapaszkodója, ha szeretnének kicsit előrébb lépni, akkor itt most mindent meg kell tenniük. A két fél közül a Grosics Alapítvány bár egy ponttal többet gyűjtött, mégis rosszabb szériát tudnak maguk mögött, hiszen az elmúlt öt meccsükből mindet elbukták. A Vasas egyszer, jobban mondva először a K&H MNEB bajnokság idei szezonjában győzni tudott, viszont közép vagy élcsapatok ellen még egyszer sem tudott bizonyítani. Mialatt ellenfelük például a TrollFocit is meg tudta már szorongatni, és egy parádés 3:3-at játszottak velük. Most úgy néz ki, hogy a döntetlen nem opció, és csak a győzelem elfogadható.

Aztán egymás után kétszer is feltűnik majd a címvédő MTK, akik előbb a kevésbé jó szezont futó Honvéd ellen igyekeznek majd bizonyítani, majd egy nagy rangadó vár rájuk. A Honvédnál kérdés, hogy sikerülhet-e átlendülniük a holtponton, miszerint a rangadók alkalmával egyenrangú partnereik az ellenfélnek, de mégsem tudnak felülkerekedni rajtuk. Miközben a Puskás úgy tűnik, hogy a szezon második felére igen csak megerősödött, és jelenleg a legjobb formában lévő klubja a mezőnynek. Utóbbi öt meccsüket behúzták, és bár négyszer is csak 1:0-ás sikert arattak, mégsem volt veszélyben a sikerük, és csak a PTE Peac tudta egyszer bevenni a kapujukat ezen időszakban. Kiszámíthatatlan a meccsük, az őszi szezonban oda-vissza megverték egymást, de mindkétszer csak 1-1 góllal bizonyult jobbnak a nyertes.

Az estét a másik nagy slágermérkőzés zárja, ahol a DVSC a Puskás ellen lép pályára. Jelenleg ez a két csapat vezeti a tabellát és 1 pont a különbség köztük. Ha a DVSC megnyeri a Veszprém elleni találkozóját, valamint a Puskás és elhozza a 3 pontot a kék-fehérektől, akkor ez a mérkőzés az első hely sorsáról is dönthet, annak ellenére is, hogy még azért van hátra a szezonból. A nagy kérdés, hogy a DVSC-nél vajon bemutatkozik-e a nagy szerzemény, az MTK-tól átigazol Hajdú Viktor. Alighanem ez vasárnap kiderül.

A május 16-i meccsnap pontos menetrendje a közvetítésben:

20:00 Vasas SC Sportbusz vs Grosics Alapítvány

20:30 HELL Honvéd vs MTK Budapest eSport

21:00 MTK Budapest eSport vs Puskás Akadémia eSport

21:30 DVSC Esport-grandcasino.hu vs Puskás Akadémia eSport

A mérkőzéseket egyébként élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!