LoL: Van egy hős, akit háromból két meccsen garantáltan tiltanak

Megkerülhetetlen szereplője a hős majdnem az összes rangsorolt mérkőzésnek.

Két frissítéssel ezelőtt buffolták, azóta kapott már egy kisebb nerfet, de a népszerűsége még mindig töretlen. Morgana jelenleg majdnem minden Platinum feletti ranked League of Legends meccsen előkerül valamilyen formában. Többségében inkább kitiltják, ugyanis ha átjut a rostán, akkor az esetek legnagyobb hányadában kiválasztásra kerül. A flex pickek között nem sok jobb karakter van most Kayle testévérénél. 

Morgana buff, majd nerf

A 11.8-as frissítéssel szerette volna elérni a Riot Games, hogy minél több karakter legyen játszható a dzsungelben. Ennek érdekében kapott célzott erősítést Mordekaiser, Zed, Diana, Darius és Morgana. Utóbbi karakternek a Tormented Shadow (W) képességét buffolták, 150%-ról 200%-ra emelték meg a nem epikus szörnyekre okozott sebzését. 

A semmiből jött erősítések után rögtön lecsaptak rá a junglerek, ugyanis a buffolt W-vel piszkosul gyorsan lehetett takarítani a szörnyeket. A játékegyensúlyért felelős csapat azonnal reagált, a 11.9-ben a 200%-ot 185%-ra csökkentették. Ez a -15% nem sok vizet zavart, ugyanúgy tiltani kell Morganát, vagy rögtön el kell hozni első választással.

Miért jó a Morgana jungle?

A pocsolya miatt több camp összehúzható, az életerővisszatöltéssel sem kell bajlódni, arra ott a passzív. Mivel rendelkezik a karakter CC-vel, ezért már a korai szakaszban lehet próbálkozni rajtaütésekkel, a late game-ben kezdeményezésre, menekülésre és a fontos célpontok megvédésére alkalmas a kitje. Sebzéssel rendelkezik, tankossággal kevéssé, de ha nem ér el az ellenség, akkor nem kell ezen aggódni.

  • Morgana pickelési aránya: 14,0%
  • Morgana tiltási aránya: 65,8%
  • Morgana győzelmi aránya: 51,6%

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Melyik szerepben a legjobb most Morgana szerinted?