Rekord: 85 ország nevezett az e-sport világbajnokságra

Rekord: 85 ország nevezett az e-sport világbajnokságra

Már az első regisztrációs szakaszban megdőlt az eddigi rekord.

Örömteli hírt jelentett be a Nemzetközi E-sport Szövetség (IESF). A 2021-es IESF World Championship első regisztrációs szakasza lezárult, eddig 85 ország adta le jelentkezését a több játékban megrendezett e-sport világbajnokságra. Magyarország természetese nem marad ki ebből a csoportból, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) jelölése alapján több versenyjátékban a magyar címer alatt küzdhetnek meg a legjobb hazai e-sportolók.

A 13. IESF Világbajnokság döntőjét Izraelben rendezik meg, ha jól teljesítenek a magyar játékosok, akkor élőben, offline körülmények között versenyezhetnek ellenfeleikkel. DOTA 2-ben, CS:GO-ban eFootball PES-ben és Tekken 7-ben jelezhették indulási igényüket az országok, így Magyarország is. A régiós küzdelmek szeptemberben és októberben zajlanak, az izraeli döntőt 2021 novemberében rendezik meg. 

A 2020-as IESF VB-n 61 nemzet vett részt, 2019-ben 50 ország küldte játékosait a tornára. Az idei érdeklődés már most kimagasló, ez a 85-ös szám tovább emelkedhet, ugyanis van még hátra egy következő regisztrációs kör.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!