A 15 évvel ezelőtt elhunyt fiú lett az első virtuális futballista - így emlékezik rá az EA

A 15 évvel ezelőtt elhunyt fiú lett az első virtuális futballista - így emlékezik rá az EA

Egy fiatal játékos álmát most az EA Sports valósította meg virtuálisan, miután másfél évtizeddel ezelőtt egy hősies tette az életébe került.

Kiyan Prince neve aligha mond sokat bárkinek is, pedig egy tehetséges és feltörekvő fiatal futballista volt, aki olyan álmokat dédelgetett, hogy egy nap a legjobbak közé tartozik majd a gyepen. Alig volt viszont még 15 éves, amikor egy észak-londoni iskolában verekedés tört ki, miközben ő meg szerette volna azt akadályozni, azonban halálos sebet ejtettek rajta egy késsel. A Queens Park Rangers fiatal titánja tehát már soha nem valósíthatja meg álmát, hogy profi labdarúgó legyen. Az edzői egy szeretetre méltó és ígéretes fiatal futballistának írták őt le, aki előtt még az egész élet ott lehetett volna, ha nem következik be ez a szörnyű tragédia. Azonban ő nehezen viselte, ha bántják a gyengébbeket, és az okozta a vesztét, hogy megpróbálta megakadályozni egy fiatalember zaklatását.

Halálának 15. évfordulója alkalmából azonban az EA Sports egy igazán nemes gesztussal tisztelgett a tehetséges fiatal előtt, ugyanis gondoltak egy merészet és létrehozták a világ első virtuális játékosát a FIFA-sorozatban. Ezzel igyekeztek teljesíteni gyermekkori álmát, amelyet ő már sajnos nem válthat valóra.

Az EA fejlesztői szorosan együttműködtek Kiyan családjával, barátaival, korábbi csapattársaival és edzőivel, hogy tényleg a lehető legtökéletesebben tudják őt megalkotni a játékban. Egy kis csavar azért van a dologban, ugyanis a leírásokat és a képeit használták arra, hogy idősebb formában hozzák létre a virtuális mását. Emellett ebből merítettek azért is, hogy a pályán jellemző tulajdonságait és játékstílusát is a lehető legmegfelelőbben alakítsák ki. Kiyan-t szupersztárként jelenít meg a fejlett AI és a fotó-realisztikus technológiának köszönhetően.

Ollie Wood-Smith, az EA Sports adatgyűjtő és licencekért felelős producere elmondta, hogy egyedülálló kihívás volt egy olyan játékos létrehozása, akit személyesen még soha nem látott.

"Általában a játékhoz hozzáadandó játékos létrehozásakor rengeteg online adat és előre egyeztetett felvételek állnak rendelkezésre, és ezeket széleskörűen áttekinthetjük, de ez teljesen másként volt Kiyan esetében. Az előre megbeszéltek alapján Kiyan a játékban 30 éves és a karrierje csúcsán van, ezért egy elképzelés alapján kellett létrehoznunk őt. A családjának és barátainak bevonása létfontosságú volt, mivel minden egyes adatot róla egyenként beszéltünk át, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem maradt-e ki valami, és valóban olyan labdarúgót kapjunk virtuálisan, aki a való életben is lehetett volna."

Mostantól tehát elérhető a játékban Kiyan, és az apja, Dr. Mark Prince reményei szerint ez inspirációt jelenthet a kiszolgáltatott fiatalok számára.

"Azt akarom, hogy a fiamra ne a tragikus halála, hanem a sportolói teljesítménye és az elért eredményei miatt emlékezzenek. Valamint remélem azt is, hogy ezzel más gyerekeket is inspirálhatunk arra, hogy ne kételkedjenek a saját tehetségükben, hanem nézzenek fel magukra, bármiben is legyenek erősek."

Kyian Prince-t a Kick-Off és a Karrier módban lehet megtalálni a FIFA 21-ben május 18-ától PC-n, és május 19-e után PS5, PS4, Xbox Series X'S és Xbox One konzolokon. Ultimate Teamben pedig objectiven keresztül lehet beszerezni a játékosnak emléket állító QPR 04/05-ös mezt is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!