Mire jó, ha a számlázó program ügykezelő funkcióval is rendelkezik?

Mire jó, ha a számlázó program ügykezelő funkcióval is rendelkezik?

Ma már önmagában nem elegendő, ha az online számlázó program csupán a számlázás gördülékenységét teszi lehetővé. Számos extra szolgáltatás mellett fontos, hogy ügykezelő funkcióval is rendelkezzen.

Az ügykezelő funkció abban segít, hogy egyetlen rendszerbe lehessen fogni az ügymenetet az árajánlat elkészítésétől kezdve egészen a számlázásig. Mindez nagymértékben megkönnyíti a felhasználó munkavégzését, valamint hatékonyabbá is teszi.

Szabadszavas kereső teszi gördülékennyé a keresést

Az ügykezelő, folyamatkezelő rendszer lényegében azt jelenti, hogy különféle ügyeket lehet létrehozni, melyek alá rendelhetőek az egyes munkákhoz kapcsolódó bizonylatok. A létrehozott ügyek elnevezhetőek, sőt számot is kaphatnak, így egyszerűbbé válik a keresés. Ez azt jelenti, hogy az adott ügyekhez tartozó bizonylatok gyorsan és egyszerűen megtalálhatóak.

Az ügyek közötti keresést egy szabadszavas kereső teszi gördülékennyé. Ezt a lehetőséget felhasználva rá lehet keresni az ügy elnevezésére, leírására és számára, valamint a partner nevére is. A rendszerezett bizonylatok közötti keresésnek köszönhetően hamar megtalálható, amire éppen szükség van. Ráadásul könnyedén továbbíthatóak e-mailben a partnernek, valamint a könyvelő felé. Igény esetén egyszerűen ki is nyomtathatóak. Sőt, egy esetleges NAV ellenőrzés során is nagy segítséget jelent.

Milyen dokumentumok tehetőek az ügyek alá?

Az ügyek alá rendelhetőek árajánlatok, megrendelőlapok, szállítólevelek, teljesítési igazolások és díjbekérők. Továbbá előlegszámlák, módosítószámlák, sztornószámlák, piszkozatok, szerződések, számlák és nyugták is. Ez csak néhány példa, lényegében bármilyen dokumentum elhelyezhető a különféle ügyek alatt.

Ráadásul az ügyek egy átlátható listában kerülnek elrendezésre, így sok esetben a kereső használata nélkül is könnyedén megtalálhatóak. Melyik online számlázó program rendelkezik a cikkben leírt ügykezelő funkcióval? Nos, nem más, mint az online számlázás terén népszerű Billingo számlázó, mely esetében az említett funkció a Pro előfizetést használók számára érhető el.

Az ügyekhez statisztikák is tartoznak

Az ügykezelő további előnye, hogy az ügyekhez statisztikák is tartoznak. Ezekben a statisztikákban szerepel például az árajánlatok száma és értéke, valamint az elfogadott árajánlatok száma is értéke. Továbbá a megrendelőlapok száma és értéke, valamint az elfogadott megrendelőlapok száma és értéke.

Ráadásul a leszámlázott ügyletek összesítése és értéke is megtalálható a statisztikák soraiban. Az ügykezelő funkció segítségével egyszerűen meghatározható, hogy mi legyen a folyamathoz tartozó következő bizonylat. Ráadásul a munka haladtával, az ügy státusza könnyedén megváltoztatható. Ennek köszönhetően egyszerűen átlátható a munkafolyamat, és pontosan lehet tudni, hogy mi lesz a következő lépés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!