LoL: Elárulta a Riot, hogy érkeznek-e LGBTQIA+ hősök a játékba

LoL: Elárulta a Riot, hogy érkeznek-e LGBTQIA+ hősök a játékba

Egy sokakat foglalkoztató kérdést válaszolt meg a Riot Games egyik munkatársa.

Az "Ask Riot" keretében lehetősége van a League of Legends közösségének feltenni olyan kérdéseket, amelyek vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán merülnek fel a fejlesztőktől érkező kommunikációban. Ezeket kérdéseket megszűrik, majd kiválasztanak néhányat, amelyekre őszinte választ adnak a világ egyik legnépszerűbb videójátékán dolgozó csapat tagjai.

Tervezitek, hogy LGBT+ párokkal bővítitek a League of Legends történetét? 

A választ Riot Yuujou adta meg, aki az LGBTQIA+ (leszbikus, homoszexuális, transznemű/transzszexuális, queer, interszexuális, aszexuális) csapat vezetőjeként dolgozik a Riot Games szervezeténél.

"Tapasztaljuk azt, hogy a videójátékok az egyik elsődleges platformjai az újgenerációs történetmesélésnek. Mivel a történeteken keresztül betekintést nyerhetünk mások életében, ezért megvan annak a lehetősége, hogy együttérzünk a karakterekkel. Szeretnék erősíteni a kapcsolatot a közösséggel, amelynek az egyik módja, hogy továbbra is előtérbe helyezünk LGBTQIA+ sztorikat...Például hamarosan érkezik a "Festival of the Nightless Eve", amelynek főszereplői Diana és Leona lesznek.

Nem feltétlen törekszünk arra, hogy az LGBTQIA+ karakterek egy párt alkossanak, minden azon múlik, hogy a történetük merre vezeti őket. Lehetnek szinglik, lehetnek párkapcsolatban élők, lehetnek egymásnak ellenségei/ex-szeretői, amíg mások csak haveri viszonyt ápolnak egymással, míg lehetnek olyanok, akik még keresik a valódi önmagukat. Röviden összegezve: Szeretnénk elérni a történeteinkkel elérni azt, hogy minden játékos tudjon a saját szemszögéből élvezhesse azokat, legyenek olyan karakterek, amelyekhez kötődni tud. A játékosok reakcióiból tisztán kivehető, hogy összességében az ilyen sztorikból többet akarnak. Ezért továbbra is érkeznek majd LGBTQIA+ hősök a League of Legends világába (bár nem feltétlen alkotnak majd egy párt). Ez teremt számunkra igazi lehetőséget arra, hogy őszinték legyünk magunkhoz és a közösségünkhöz.

Nektek melyik a kedvenc párosotok a League of Legends világában?

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.