Ennyit keres percenként az EA Sports a FIFA 21 Ultimate Team módjával

Ennyit keres percenként az EA Sports a FIFA 21 Ultimate Team módjával

Ha még nem lett volna elég bicskanyitogató idén a kiadó hozzáállasa a játékhoz, akkor most az is kiderül mennyi pénzt tesznek zsebre a játékból.

Ha még nem lett volna elég bicskanyitogató idén a kiadó hozzáállasa a játékhoz, akkor most az is kiderül mennyi pénzt tesznek zsebre a játékból.

Azt már többször is nyilvánosságra hozta az EA Sports, hogy az egyik legjövedelmezőbb dolog számukra a FIFA-sorozatban található Ultimate Team mód, hiszen a játékosok eszméletlen pénzeket költenek el a csapatukra és a játékosokra. Bár nem hazánkra igyekezett belőni az árakat és a mikrotranzakciós modellt a kiadó, de talán azzal, hogy idén Puskás Ferenc is benne a van a játékban, még a magyarok között is akadt olyan, aki kinyitotta a pénztárcáját és megkaparintotta együttesébe. Fontos tudni, hogy itt valódi pénzért leginkább csomagokat lehet szerezni, így még ez sem garantálja azt, hogy a kívánt futballistákat gyűjti be rögtön az ember. Ezért működik fergetegesen jól ez a szisztéma, hiszen egyre több és több lóvét kell rákölteni, ha biztosra akar menni valaki. Meg mondjuk ezért kezdték ki az EA-t egyre több országban, mondván ez pusztán szerencsejáték a FIFA-n belül.

Amennyien szeretik és költenek rá, éppen annyian ábrándulnak is ki a játékból a FUT jelenléte miatt. És akkor az a bizonyos hab a tortán, ami miatt esze ágában sincs változtatni a kiadónak a mostanáig látott felfogásán: A játékgyártó legutóbbi éves pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy csak az Ultimate Team Mode-ból 1,62 milliárd dolláros bevételük származott. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy percenként nagyjából 3 ezer dollárral (858 ezer forinttal) gyarapodott az EA bevétele a csomagoknak köszönhetően.

Mindez a cég összbevételének 29 százalékát jelenti. Így a játékgyártók (nem az EA az egyedüli, aki hasonló rendszerben dolgozik) duplán sarcolják meg a játékosokat, sokszor a játékon belüli vásárlási lehetőségekből több bevétele származik a készítőknek, mint a játék eladásából. Vajon a FIFA 22 esetében változik-e bármi is ezzel kapcsolatban? Válaszolni nem igazán kell erre sajnos, ugyanis költői kérdés volt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!