LEC 2021 Summer: Szuperhéttel és magyar közvetítéssel startol a szezon

LEC 2021 Summer: Szuperhéttel és magyar közvetítéssel startol a szezon

Nem kell tovább számolni a napokat, órákon belül elrajtol az LEC 2021-es nyári szezonja természetesen élő, magyar közvetítés társaságában.

Nagy visszatérőkkel és új tehetségekkel a fedélzeten hajózik ki az LEC hajója, amelynek oldalára a 2021 Summer feliratot festették. A csapatok változatlanok, a kezdőötösök tanulmányozása közben azonban belefuthattok kevésbé ismert nevekbe. Az alapszakasz első hétvégéjén rögtön egy superweek van terítéken, vagyis pénteken, szombaton és vasárnap összesen 15 darab Bo1-en követhetitek Európa legjobbjait. A mérkőzéseket magyar nyelven az esport2tv Twitch csatornán nézhetitek, nyomjatok egy követést, hogy ne maradjatok le egyetlen összecsapásról sem!

Akik nem változtattak

A mezőny fele kitartott a tavaszi keret mellett, náluk még csapaton belül sem történt egyetlen csere sem. A G2 Esports, a MAD Lions, a Rogue, a Misfits Gaming és az Astralis ötöse pontosan ugyanaz, mint amivel lejátszották utolsó tavaszi mérkőzésüket. A G2, a Rogue és a MAD esetében ez nem meglepő, ők stabilan ott voltak a rájátszást érő helyeken, utóbbi bajnoki címet ünnepelhetett. Az Astralis szintén elég jó szériával zárta le a Spring Splitet, a Misfit Gaming azonban alultejesített ismét.

A cserék

A legnagyobb átalakuláson a Team Vitality szervezete esett át, három szerepben történt játékosmozgás. Topra SLT, midre Lider, jungle-be Selfmade érkezett. A FNC egykori lengyel dzsungelesének vezetésével jó esélye van a francia klubnak, hogy 2019 után ismét a playoffban harcolhassanak. A Fnatic Selfmade-et Bwipoval pótolta, topra Adam érkezett. Az SK Gamingnél TynXet Treatz, Blue-t twohoyrz, Treatzet Jesiz váltotta. A Schalke 04 bár bejutott a rájátszásba, de sem Gilius, sem Abbedagge nem maradt a csapatnál. A két veterán helyére Kirei és NUCLEARINT érkezett.

A menetrend

Június 11. Június 12. Június 13.
18:00 - G2 vs MAD 17:00 - XL vs AST 17:00 - S04 vs XL
19:00 - AST vs SK 18:00 - SK vs MSF 18:00 - VIT vs MSF
20:00 - RGE vs XL 19:00 - VIT vs RGE 19:00 - MAD vs AST
21:00 - S04 vs VIT 20:00 - S04 vs G2 20:00 - SK vs G2
22:00 - FNC vs MSF 21:00 - MAD vs FNC 21:00 - RGE vs FNC

Három mérkőzésre mindenképp érdemes lesz odafigyelnetek. Rögtön a nyitányon találkozik a G2 Esports és a MAD Lions, ami döntővel felérő izgalmakat tartogat. Szombaton a Selfmade-del megerősödött Team Vitality szeretné letörni a Rogue szarvát, vasárnap Bwipo mutathatja meg mire képes a dzsungelben a tavaszi szezon legjobb erdésze, Inspired ellen.

Az alábbi galériában az LEC 2021 nyári szezon összes játékosát megtalálod!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!