18

Elmúltál már 18 éves?


/
TippmixPro CS:GO Masters: A Linkdown vezeti a középmezőnyt, de ezt nehéz lesz megtartaniuk

TippmixPro CS:GO Masters: A Linkdown vezeti a középmezőnyt, de ezt nehéz lesz megtartaniuk

Szerinted a három csapat közül végül melyik marad majd le a rájátszásról?

Hetedik hete tart már Magyarország első felelős ligarendszerű Counter-Strike: Global Offensive tornája, a TippmixPro CS:GO Masters. 12 forduló alatt láttunk már sima meccseket és nagy meglepetéseket is, legnagyobb szerencsénkre pedig, a rájátszás sorsa még most, az alapszakasz végéhez közeledve is nyitott.

A Play-Offban az alapszakasz 4 legjobbja küzdhet majd meg, közüllük azonban még csak két csapat ismert. A hazai CS:GO legjobbja, a Budapest Five és az őket kergető Békéscsabai E-sport Egyesület már néhány fordulóval ezelőtt biztosította magának a továbbjutást, a maradék két hely azonban még gazdára vár. A WiLD, az IAS és a PLG már nem esélyes a továbbjutásra, a Honvéd és az iTHR azonban még igen.

Nekik kettőjüknek két forduló, két mérkőzés áll még rendelkezésre. A Linkdown már megnyugodhat, hiszen bár rájuk is vár még két nehéz mérkőzés a BP5 és a BEE ellen, pontegyenlőségnél a honvédot mindenképpen megelőzik. A kérdés csak az, hogy el tudnak-e csípni 1 pontot mondjuk a BEE ellen és meg tudják-e tartania  harmadik helyüket, vagy "csak" a negyedikről jutnak tovább?

a liga jelenlegi állása

Az iTHR és a Honvéd játékosaira azonban még fontos meccsek várnak. DaMékra a BEE és az IAS vár az utolsó fordulókban, míg a Honvéd ilyen szempontból még jobb helyzetben van, hiszen ők a tabella végén kullogó Spirittel és a Plague csapatával játszanak az utolsó meccseken. Szurkolóik két sima győzelmet várnak Camperéktől.

Az igazán izgalmas forgatókönyv az lenne, ha az iTHR és az LLH is 24 ponttal zárná az alapszakaszt. Ez esetben a körarány és az egymás elleni eredmények dönthetik el, hogy ki jut tovább és ki nem.

A két csapat egymás elleni eredményei:

  • iTHR 14:16 LLH
  • iTHR 16:6 LLH (visszavágó)

Ha tehát mind a két ötös 24 ponttal végezne a 14. forduló végére, akkor az iTHR biztosan megelőzné a Honvédot és továbbjutna a rájátszásba, sőt, ha a Linkdown is megragad 24 ponton, akkor az iTHR a harmadik helyet is visszaszerzi tőlük, a Linkdown a 4. míg a Honvéd az 5. helyen búcsúzna a versenytől. Úgy tűnik, hogy szorult helyzetben van a Honvéd, de pont, hogy az iTHR van a legnehezebb helyzetben, hiszen Camperéknek papíron gyengébb csapatok ellen kell pontokat szerezniük.

Meglátjuk végül miként alakulnak az utolsó meccsek, az biztos, hogy jövőhét hétfőn folytatódik a TippmixPro CS:GO Masters és rendkívül izgalmas fordulók előtt állunk.

Ha szeretnél többet megtudni a TippmixPro és az e-sport kapcsolatáról, akkor kattints ide!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted az iTHR és a Honvéd csapatai közül melyik jut majd végül a rájátszásba?

  • 56 %
  • 44 %