Ha megragadja az esélyt először lehet bajnok az élen álló csapat!

Ha megragadja az esélyt először lehet bajnok az élen álló csapat!

A négy pontos esély több, mint kecsegtető a Puskás Akadémia számára a K&H MNEB HPCL utolsó játéknapján, de a sorsolásuk nem olyan könnyű.

Amikor az egyik csapat csúnyán elvérzik mindkét mérkőzésén, akkor az egy másik együttesnek mindig óriási lehetőséget jelent. Nincs ez most sem másként, a K&H MNEB HPCL negyedik szezonjában az MTK-val és a Puskással. A kék-fehérek az utolsó előtti játéknapon mindkét mérkőzésükön vereséget szenvedtek, előbb a DVSC, majd a Genesis is kifogott rajtuk, ezzel a nagy lehetőségüket a címvédésre elbukták. Legalábbis már nem a saját kezükben van a sorsuk, hiszen 4 pontos hátrányba kerültek a szemfüles és parádésan játszó Puskás Akadémiával szemben. A Puskás legjobbjai viszont kaptak az alkalmon, és a hajrában nagyon mennek eddig, és a kiváló teljesítményüknek hála 4 ponttal elhúztak az őket üldözőktől, így teljes egészében a saját kezükben van a sorsuk, hogy első alkalommal bajnoki aranyérmet szerezzenek. Az utolsó játéknapon ehhez elég egyetlen diadal a két találkozójukból, és ebből az egyik a kiesés elől menekülni próbáló Grosics Alapítvány, a másik pedig a TrollFoci ellen lesz. Egyik sem mondható könnyűnek, de ha a csapat sikeréhségét vesszük alapul és azt, hogy korábban mindkét gárdát sikerült már legyőzniük, és a TrollFoci eleve nem jó a rangadókban ebben a szezonban, akkor alighanem összejön nekik, hogy végül felülhessen a magyar pro clubs bajnokság trónjára.

Miközben a DVSC a második helyre hajt, hiszen az utóbbi hetekben bombaformában játszanak, melyről mi sem mondható jobb bizonyítéknak, mint az MTK felett aratott három gólos győzelmük. A Genesis szintén azt tervezi, hogy beelőzi a TrollFocit, miközben a ZTE arra hajtani, hogy a szezon végén nemzetközi porondon való indulást jelentő helyen zárjanak, ehhez viszont nekik is legalább egy siker kell még, hogy tuti biztos legyen. A kieső zónában pedig csak akkor lehet változás, ha a PTE Peac mindkét meccsét elbukja, miközben a Grosics vagy a LvL Up 4 vagy ennél több pontot gyűjt az este folyamán. Izgalmakból tehát nem lesz hiány most sem a K&H MNEB HPCL utolsó fordulójában.

A június 13-i meccsnap pontos menetrendje a közvetítésben:

20:00 Genesis Gaming vs Veszprém Futsal eSport

20:30 Grosics Alapítvány vs ZTE FC eSport

21:00 DVSC Esport vs LvL Up eSport

21:30 Puskás Akadémia vs TrollFoci-Hálószaggató eSport

A K&H MNEB HPCL bajnoki címről döntő mérkőzéseit élőben lehet megtekinteni az Esport1 Facebook, illetve Youtube vagy Twitch csatornáján este 8 órától!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!