LoL: Nerfelték a legfontosabb tárgyát, erősebb lett tőle a karakter

LoL: Nerfelték a legfontosabb tárgyát, erősebb lett tőle a karakter

A Riot Games szerette volna gyengíteni a moblitást adó tárgyakat, de úgy tűnik, hogy az egyik hős kapcsán rosszul mérték fel az erőviszonyokat.

Viszonylag kevés karakter kapott direkt változtatásokat a 11.13-as League of Legends frissítésben, cserében hozzányúltak több, mint egy tucat tárgyhoz. A Riot Games minden mobilitást gyengített, aminek természetesen örültek a carry mainek, azonban kompenzálásképp az alap statjait növelte meg az érintett tárgyak többségének. Utóbbi döntés vezetett oda, hogy Nocturne győzelmi statisztikái megugrottak annak ellenére, hogy a Stridebreaker elvesztette egyik legfontosabb képességét, az aktívval elnyomható csúszást.

Hogyan változtatta a 11.13-as LoL patchben a Riot Games a Stridebreakert?

  • Csökkentették az AD-t 45-ről 40-re
  • Megnövelték a HP-t 200-ról 400-ra
  • A Heroic Gait bónusz mozgási sebességét 30-ról 20-ra csökkentették
  • A mitikus passzív bónusz mozgási sebességét 3%-ról 2%-ra csökkentették
  • Átalakították az aktívot, ami többet sebez, többet lassít, azonban nem lehet vele dashelni

Mit profitált ezekből a változtatásokból Nocturne?

Különös helyzetben van az Örök Rémálom, ugyanis számára a dash nem volt annyira létszükség, mivel a Paranoiával bármelyik kiszemelt célpontra rá tud ugrani. Ezután jöhet a megfélemlítés és a folyamatos sebzés, ami a Stidebreaker extra lassítása miatt megkönnyíti a kiiktatást. A bónusz HP szintén indirekt buffot jelent Nocturne-nek, akinek könnyebbé vált a túlélés az R második elnyomása után. Jelenleg Nocturne 52,4%-ban nyeri meg a meccseit Platinum feletti rangsorolt divíziókban, amivel abszolút a legjobb flexpickek közé tartozik. Topon, dzsungelben és miden egyaránt bevethető akár Solo Queue-ban, akár a profi mérkőzéseken, bár az esetek többségében azért junglernek használják. Érdemes lesz figyelni, hogy a Riot nerfeli-e majd a következő frissítésben a bruisert, mivel a 11.13-as patch érkezése óta Azir után Nocturne számai javultak a leginkább.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted melyik ösvényen a legerősebb Nocturne?