A korábbi vb bronzérmes lehet az első női kommentátor a FIFA 22-ben

A korábbi vb bronzérmes lehet az első női kommentátor a FIFA 22-ben

Talán a nyár egyik legizgalmasabb információmorzsája látott napvilágot, mert ez nem akármilyen újítás lehet a játék történetében.

A független @FUTZONECENTRAL hírportálja a napokban fedett fel egy érdekességet, miszerint az Arsenal korábbi legendája lesz az első női kommentátora a játék történetében. Bár hivatalosan ezt még nem erősítettek meg, a pletyka már az őszi megjelenési dátum előtt nagy felhangot keltett a közösségi médiában. Ha igazak a hírek, ez egy teljesen új fejezete lesz FIFA-érának a női futball számára. De mekkora hatása lehet valójában?

Bár a női futball és játékosok népszerűsége továbbra is növekszik, sokak szerint még mindig nem kap megfelelő figyelemet a sportág ezen szegmense. Viszont egy női kömmentátor bemutatása a FIFA-sorozatban nagyon komolyan megnövelhetné az érdeklődést.

Mióta visszavonult, Scott elég gyorsan az Egyesült Királyság egyik legnépszerűbb labdarúgó szakemberévé vált. A korábban védőként játszó hölgy szinte mindig jelen van a Premier League legnagyobb mérkőzésein, és jelenleg az EURO 2020 sztárokkal teli BBC kommentátor paneljébe is meghívást kapott. A pályafutásának, és az azóta eltelt időszaknak is köszönhetően Alex nevét már több millióan ismerik.

Miért Alex Scott?

Alex már egy jó ideje a sportág egyik jeles képviselője, és karrierje mindössze 8 évesen 1992-ben kezdődött az Arsenalnál. 18 évesen felkerült a felnőttek közé, majd két év után elvitte őt egy évre a Birmingham, de újra visszakerült az ágyúsokhoz. Jött egy újabb két éves kitérő, 2009 és 2011 között a Boston Breakersnél tűnt fel, viszont a szerzédését nem hosszabbította meg és inkább újfent visszatért az Arsenálhoz. Itt fejezbe be karrierjét 2018-ban, és ezen idő alatt a 218 mérkőzése alatt hátvéd létére 15 gólt szerzett. Ötször nyerte meg csapatával a női Premier League-et, valamint hétszer az FA Kupát. Egy ízben pedig a Bajnokok Ligájában is magasba emelhetette a trófeát, miután 2007-ben egy oda-visszavágós rendszerben az első mérkőzés 91. percében az ő góljával nyertek 1:0-ára, miközben a második felvonás 0:0-ára végződött. Az angol válogatottban 140-szer lépett pályára, és a 2015-ös világbajnokságon bronzéremig, a 2009-es Eb-n pedig ezüstéremig segítette nemzeti együttesét.

Megváltozhat a női futball a FIFA-sorozatban ennek hatására?

Jelenleg az egyetlen lehetőség, hogy női csapatokkal játszhassunk a FIFA-ban, ha barátságos meccseknél a válogatott szekcióban választunk közülük. Sem a női klubcsapatok nem állnak rendelkezésre, de még a karrier módban sem lehet női labdarúgót létrehozni. Viszont az EA Sports nemrégiben lehetővé tette a, hogyha menedzserként játszik valaki, akkor beállíthat magának női avatart. Azóta azonban nem tettek további lépéseket a nők bevonására a játékba, de Alex megjelenésével ez gyökeresen megváltozhat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Képek forrása: www.givemesport.com

Borítókép forrása: www.usgamer.net

Kövess Minket!