LoL: 6 hőst is többször bannolnak, mint Viegót

LoL: 6 hőst is többször bannolnak, mint Viegót

A legtöbbet kitiltott League of Legends hősök listáján "csak" a hetedik helyre tudott felkapaszkodni a Letaszított király.

A kompetitív és a Solo/Duo Queue meta között hatalmas különbségek vannak, ami tökéletesen kiütközik a tiltási és választási fázisban. Az LEC nyári szezonjában a draftok során közel 100%-os tiltási aránya van Threshnek, de Gwen, Lulu és Akali sem ússza meg általában a kispadra ültetést. Ezzel szemben a Platina feletti rangsorolt mérkőzéseken Thresht hiába keresitek az élmezényben, csak a 21. legtiltottabb karakterként lehet róla beszélni. Akali szintén nem sok vizet zavar, mindössze a meccsek negyedében kapja meg a bant. De akkor mely hősök szerepelnek a lista élén, avagy melyek jelenleg a League of Legends legtöbbet kitiltott karakterei?

7. Viego - 31,0%-os tiltási arány

A Ruined King választási aránya bár magas, win rate-je nem éri el az 50%-ot. Legnagyobb erőssége, hogy pillanatok alatt képes kiszedni egy papírabb hőst, utána meg csak resetelnie kell, hogy hasznos tagja maradjon a csapatharcoknak.

6. Samira - 31,1%-os tiltási arány

Rengeteg nerfet kapott a mobilis lövész, így nagyjából sikerült belőni az erősségét. Mivel kifejezetten nehéz vele érvényesülni a Solo Queue-ban, ezért kevesen döntenek mellette a választási fázisban, ennek ellenére sok tiltást kap.

5. Nocturne - 33,9%-os tiltási arány

A jelenlegi frissítés abszolút legnagyobb nyertese Nocturne, aki az új Stridebreaker miatt jungle-ben, topon és miden a top 3 hős között van. Flexibilitása miatt jelenleg nincs jobb megoldás ellene, mint a tiltás.

4. Gwen - 35,8%-os tiltási arány

Az LEC profik szerint egy kiadós gyengítés ráférne Gwenre, azonban a Riot szerint még nincs baj vele. Solo/Duóban viszonylag alacsony a győzelmi aránya, az biztos, hogy nem egyszerű a hőssel tökéletesen játszani.

3. Shaco - 36,3%-os tiltási arány

A Cimbi a dobozban (W) és a dobálható tőr (E) számos gyengítést kapott, de még mindig idegesítő a semmiből felbukkanó Shacók látványa. Könnyű vele a dzsungelt takarítani, a burst sebzése hatalmas, védekezni ellene nagyon nehéz. Nem véletlen állhat oda a bannolási dobogó legalsó fokára.

2. Zed - 39,7%-os tiltási arány

Már hosszú évek óta a leggyűlöltebb assassin Zed, aki sosem volt igazán a Riot fókuszában. Hiába magas a bannolási aránya, ha a győzelmi és választási mutatói alapján nincs veleme probléma. Az OTP-k kezében pusztít, de egy átlagos játékos nem tudja megmutatni azt, hogy mire képes igazából a hős.

1. Lulu - 46,4%-os tiltási arány

Az első helyen Lulu szerepel a Solo/Duo bannolási listán, ami nem meglepő. Nagyon stabil támogatónak számít, aki bármikor képes kihúzni a megvédendő célpontot a bajból. CC-vel is rendelkezik, sőt a sebzése sem elhanyagolható. Az már csak hab a tortán, hogy szóló ösvényeken szintén bevethető, mivel az ösvényfázisban nagyon nehéz rajta fogást találni, ha óvatosan játszanak vele.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Te melyik hőst bannolod a legtöbbször?