LoL: Legnagyobb nyertesek és vesztesek a 11.13-as patchben

LoL: Legnagyobb nyertesek és vesztesek a 11.13-as patchben

Nem sok direkt buff és nerf érintette a hősöket a League of Legends jelenlegi frissítésében, azonban ez a néhány is elég volt ahhoz, hogy a meta kicsit átalakuljon.

Jövő hét csütörtökön, azaz július 8-án élesedik a szervereken a 11.14-es frissítés, amelyre rengeteg hősváltoztatással készül a Riot Games. A legnagyobb módosításokat Lillia, Tahm Kench, Irelia és Dr. Mundo kapja, de olyan karakterek sem ússzák meg a kezelést, mint Darius, Seraphine vagy Shaco. Az alábbiakban azonban még a jelenlegi patch hatásairól tudhattok meg érdekességeket, következnek azok a karakterek, amelyek a legtöbbet nyerték és vesztették a 11.13-as frissítésben érkezett változtatásoknak köszönhetően.

Aphelios: +2,75% win rate

A legnagyobb nyertes egyértelműen Aphelios, aki sorozatban második frissítésben kapott erősítéseket. Minden fegyverét, a passzívját és az ultiját is buffolták, ami megtette hatását. Már majdnem eléri az 50%-os győzelmi arányt Platina felett, ami kifejezetten jónak számít egy ennyire bonyolult (talán a játék legnehezebbének is nevezhető az összetett mechanikája miatt) karakter esetében.

Rumble: -4,46% win rate

A legnagyobb pofont Rumble-nek osztották ki, akivel mind a Solo/Due Queue, mind a profi metában lehetett találkozni. Főleg dzsungelben pusztított a yordle, azonban vége a mézesheteknek. A passzívját alaposan legyengítették, rögtön visszaesett 45% alá a győzelmi aránya dzsungeles szerepkörben. Miden és topon nem lett sokkal gyengébb, de ott is néhány százalékot veszített. A hab a tortán, hogy mind a választási, mind a tiltási aránya feleződött a 11.13-as nerfek után.

Viego: +0,55% win rate

Viego azért szerepel a listán, mert a Riot Games kifejzetten úgy módosította, hogy a mides teljesítménye csökkenjen. Ennek köszönhetően dzsungelben erősödött ugyan, de emellett topon is 1%-kal többet nyernek vele. Miden minimálisan gyengült, miközben elkezdték játszani és tiltani az idézők. Összességében több erősítést kapott, mint gyengítést, sőt a draftok során lassan megkerülhetetlen szereplővé lép elő. Hosszabb távon ezeknek a hatásoknak egy újabb nerf lehet a következménye.

Végül meg kell még említeni Tahm Kenchet, aki mini-reworknek örülhetett. A W és R felcserélése miatt egyelőre nem találja a helyét az Idézők szurdokában, nagyon gyenge számokat produkál. A Riot kénytelen volt reagálni ezekre a nem várt következményekre, így a 11.14-es patchben ismét komoly változtatásokra készülhet a hatalmas nyelvű hős.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Képek és borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!