LoL: Brutális nerfeket kapott az előző meta legerősebb hőse

LoL: Brutális nerfeket kapott az előző meta legerősebb hőse

Kifejezetten a szóló ösvényekről szeretette volna száműzni a dzsungelesnek tervezett hőst a Riot, úgy tűnik, hogy bevált a terv.

Mindössze egyetlen nap kellett ahhoz, hogy a felső és középső ösvény egyik legjobb hőse teljesen kiszoruljon a metából. A 11.14-es League of Legends frissítésben közvetlenül és közvetett módon is nerfelték az Örök rémálmot, ennek következtében brutálisan visszaesett a győzelmi aránya. Jelenleg egyáltalán nem használható magasabb ELO-ban topon és miden Nocturne, jungle-ben azonban még mindig hozza azt, amit elvárnak tőle a játékosok és a Riot Games játékegyensúlyért felelős csapatának tagjai.

Nocturne statisztikái Platinum feletti ELO-ban

A 11.14-es frissítés előtt abszolút a top 3 legjobb választás közé tartozott miden, topon és jungle-ben Nocturne. A felső ösvényen 55,5% felett diadalmaskodtak vele, miden 55,4% körüli mutatót tudtak elérni a hőssel. Jungle-ben "csak" 55,2% körül mozgott a win rate-je a karakternek, azonban ez is kiemelkedőnek számított. A 11.14-es patchben az Umbra Blades passzívot megváltoztatták úgy, hogy csak 50%-ban legyen hatékony a sebzés és a gyógyítás a minionokon. Ezen kívül jelentősen nerfelték a Stridebreakert, Nocturne leghatékonyabb mitikus tárgyát. Ez a kombó összességében betalált, ugyanis minden szerepében drasztikusan csökkentek a számok.

  • Nocturne a középső ösvényen 6,88%-ot veszített a győzelmi arányából, jelenleg 48,58%-on áll
  • A felső ösvényen 7,36%-ot vesztett Nocturne, a győzelmi aránya így 48,24%
  • Jungle-ben annyira nem volt durva a visszaesés, csak a Stridebreaker változtatások miatt bukott 3,08%-ot, a win rate-je 52,09%-ra csökkent

A nerfek megtették hatásukat, azonban egyre többen kezdték el tiltani a hőst. Közel 50%-ban kispadra kerül a karakter, hiába nem képvisel már akkora erőt. Az biztos, hogy ebben a formában csak és kizárólag a jungle-ben van értelme játszani Nocturne-nel, mivel a szóló ösvényeken sem az ösvénytakarítás, sem az életben maradás nem egyszerű a nerfelt passzív miatt.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted játszható még szóló ösvényeken Nocturne?