LEC 2021 Summer: Történelmet írt Rekkles, új erőre kapott a G2

LEC 2021 Summer: Történelmet írt Rekkles, új erőre kapott a G2

Európa legendája, az EU LCS és az LEC legeredményesebb lövésze, Martin "Rekkles" Larsson történelmi mérföldkövet ért el.

Az LEC 2021 nyári szezon ötödik hetének mérkőzései több szempontból bekerülnek majd a történelemkönyvekbe. Először is a Misfits Gaminget egy elképesztő backdoorral győzte le MagiFelix és az Astralis. Másodsorban a G2 Esports 12-0-ra módosította mérlegét a Rogue ellen, ha kizárólag az LEC alapszakaszmérkőzéseit veszitek alapul. Végül, de nem utolsó sorban itt van Rekkles. Az EULCS és az LEC legismertebb ADC-je, aki régiós és világversenyeken többször bizonyította páratlan tehetségét elhaladt egy hatalmas mérföldkő mellett. Rekkles lett az első LEC játékos, aki elérte a 2000 gyilkosságot.

Rekkles elképesztő statisztikáját még csak megközelíteni sem tudja senki jelenleg az európai mezőnyből. A második helyen Jankos szerepel, azonban többszáz killre van attól, hogy beérje csapattársát. A dobogó második fokán Perkz nevét olvashattátok még a tavaszi szezon előtt, azonban a horvát mides lekoccolt Amerikába, így az LEC killjeinek számát egyelőre nem tudja tovább gyarapítani.

Kopasz Caps és Rettegett Rekkles

A G2 Esports zsinórban négy vereséggel várta a visszavágókat, így érthető volt a rajongók aggodalma. A rossz sorozat ellenére egyetlen pillanatig sem érződött, hogy ez a G2, nem az a G2, akik éveken keresztül dominálták Európa legrangosabb LoL bajnokságát. A borotvált fejű Caps és a mérföldkövet hajszoló Rekkles vezetésével először behúzták a kötelező győzelmet az Astralis ellen, majd leiskolázták a listavezető Rogue-t. Utóbbi siker óriási lökést adhat Jankoséknak, mivel Larssenéknek semmi esélyük sem volt még csak arra sem, hogy szorossá tegyék az összecsapást. 18 killt szereztek Rekklesék, valamint ledöntöttek 8 tornyot. A Rogue erre mindössze egyetlen toronnyal és egyetlen killel tudott válaszolni. 13 000 arany előnnyel, 27 perc 45 másodperc alatt simán lerendezték a hét mérkőzését.

További érdekességek az LEC 2021-es nyári alapszakasz ötödik hetének fordulóiból

  • A G2 Esports mellett a Fnatic és a MAD Lions zárt hibátlan hetet
  • Két vereséget gyűjtött be az Excel, a Misfits Gaming és a Schalke 04
  • A legjobb KDA-val (28) Upset zárt, a leggyengébbel (1) BrokenBlade
  • 15 percnél a legnagyobb aranyelőnyben (942) Caps játszott, a legnagyobb aranyhátrányban (1159) Neon
  • Percenként a legtöbb sebzést (765) Jeskla osztotta ki, a legkevesebbet (105) Trymbi
  • Átlagban a leggyorsabb mérkőzéseket (30 perc 11 másodperc) a G2 Esports játszotta, a leglasabbakat (40 perc 26 másodperc) a Misfits Gaming
  • Egyetlen csapat volt csak, amelyik nem tudta megszerezni az első killt, az első sárkányt és az első tornyot, a Schalke 04
  • 15 percnél a legnagyobb aranyelőnyben (2345) a G2 játszott, legnagyobb hátrányban (2861) az Astralis
  • A Schalke 04 úgy vesztett két meccset, hogy az összes elérhető, azaz mind a 4 Heraldot elhozták
  • Egyedül a G2 Esports ellen nem tudtak Baront hozni

Pénteken 18:00-tól folytatódnak a küzdelmek, érkezik a tizenkettedik LEC 2021 Summer forduló.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted ki most a legjobb ADC az LEC-ben?