A FIFA 22-vel érkező Hypermotion feature és ami mögötte van

A FIFA 22-vel érkező Hypermotion feature és ami mögötte van

Megjött az első FIFA 22 trailer és emellett egy jó adag új információ is érkezett.

Egyre több új dolog lát napvilágot az új, készülő FIFA epizódról, viszont legalább az EA Sports úgy döntött nem húzza tovább a játékosok agyát, és kiadta az első hivatalos trailert a játékról, bár ebben azért olyan sok extra nincsen. A gameplay videóra még azért várni kell. Viszont egy dolog már most feltűnt a rajongóknak, ez pedig nem más, mint a Hypermotion mozgásrögzítési technológia, amely az új animációk valós időben történő megalkotásával kecsegtet. Legalábbis a fejlesztők szerint.

De mit is takar pontosan a Hypermotion?

Az tény, hogy kellett egy hangzatos új feature, amivel el lehet adni a játékot, de vajon ez is csak ámítás?! Igazából a következőről van szó: az EA két profi labdarúgócsapatot öltöztetett be az úgynevezett Xsens motion capture ruházatokba, és ezeket fekete kezeslábasokat és kiegészítők lehet látni a sztárokon a trailerben. Ezek révén vált lehetősége a fejlesztőknek, hogy mind a 22 profi futballista mozgását egyidejűleg rögzítség, ráadásul most először tényleg egy nagy intenzitású meccset játszattak le velük. Ebből adódóan egy csomó mo cap felvétel született, melyeket ecsúcskategóriás, saját gépi tanulásra képes algoritmusba ültetnek, hogy egy minden eddiginél realisztikusabb játékmenetet kapjanak. Leegyszerűsítve a FIFA 22-ben vadonatúj animációkkal lehet majd találkozni. Ez pedig még nem minden, ugyanis elvileg egy mélyebb tudással rendelkező és taktikusabb Mesterséges Intelligencia is bekerül az új részbe, valamint javítják a labdakezelést és irányítását, a légi párbajokat, fejeléseket, sőt még a játékosok viselkedését is.

A továbbfejlesztett mesterséges intelligenciát ugyanabban a sorban észlelték, mint a „next-gen konzolokat”, így még kérdéses, hogy elérhetővé teszik-e PS4-re és Xbox One-ra.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!