Bocsánatkérés közepette korrigálta a PCs FIFA 22-re vonatkozó limitációt az EA Sports

Bocsánatkérés közepette korrigálta a PCs FIFA 22-re vonatkozó limitációt az EA Sports

Elég botrányosan indul a FIFA 22 felvezetése, de most legalább egy kérdést tisztázott a kiadó.

A napokban egy érdekes bejelentés látott napvilágot, ugyanis az EA Sports arról számolt be, hogy egyetlen számítógépre korlátozzák a FIFA 22 PC-s verzióját. Ennek értelmében, ha a kulcsot az ember a telepítésnél felhasználja, akkor csak azzal a géppel lehetne használni a játékot onnantól, amelyikre felrakták. Ez elég nagy felháborodást keltett a közösségen belül, ráadásul nem ez az egyetlen, ami miatt jogosan lehet a PC-s tábor mérges a kiadóra. A napokban bemutatott trailer, és az ott látott Hipermotion technológia sem lesz elérhető ugyanis a számítógépekre szánt verzióban.

Az új játékot egy új motion capture rögzítési technikával alkották meg, ez pedig azt jelenti, hogy 4000 új animáció kerül majd be a FIFA 22-be, így minden eddiginél részletesebb és valósághűbb lehet, az ígéretek szerint. A Next-gen újdonságokról tehát lemondhatnak a PC-sek, és a fentebb leírt korlátozás szintén nagyon durván hatott első olvasatra. Szerencsére azonban ebben a tekintetben nem ilyen szőrösszívű a kiadó, és bocsánatot kérve korrigálták a korábban tett kijelentéseiket.

Miután elérhetővé tették az előrendeléseket, az EA a Dexerto-nak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy ez a limit meghatározás pontatlan volt:

"Megerősíthetjük, hogy a FIFA 22-re nincs egygépes korlátozás PC-n a Steam-en keresztül. Ezt korábban helytelenül tettük közzé, és most a korlátozásról szóló sorokat eltávolítottuk. Elnézést kérünk a rossz információért, és köszönjük közösségünknek, hogy észrevették a hibát.”

Ettől függetlenül a PC-s közeg még mindig mostohagyereknek érezheti magát, mert érezhetően jóval kevesebbet törődnek ezzel a verzióval a fejlesztők, mint a konzolos portokkal. Ami alapjában véve érthető, hiszen jóval többen vásárolják meg a játékot PS-re és Xbox-ra, mint számítógépekre.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: xboxplay.games

Kövess Minket!