Febiven visszavonul

Febiven visszavonul

A holland játékos hosszú-hosszú évekig volt Európa kiemelkedő alakja, versenyzői karrierjét mégis a Fnatic academy csapatából zárja le.

7 évnyi League of Legends versenyzéssel a háta mögött Fabian "Febiven" Diepstraten úgy határozott, hogy szögre akasztja az egerét. Aki akár csak 2020 első felében aktívan követte az LEC eseményeit, az már találkozhatott Febiven nevével, bár a holland játékos karrierjének csúcspontja egyértelműen korábban volt. Először 2014-ben ismerkedhettek meg vele a nézők, amikor az Apples is sour nevű csapatot leigazolta a Cloud9 Eclipse, miután elérték a Rank 1-et az európai 5v5 ranked létrán. Bár a csapat ugyanebben az évben megpróbált kvalifikálni az akkor még EU LCS néven futó LEC-be, ez nem sikerült, Febiven viszont átigazolt a másodligának számító, CS-ben szereplő H2K Gaminghez, majd 2015-ben már sikerrel vették az akadályt, és innentől Európa legrangosabb bajnokságában versenyezhetett az akkor még 18 éves srác. Nem maradt azonban sokáig az H2K-nél, az átigazolási szezonban elcsípte őt a Fnatic, a többi pedig már történelem, hiszen a 2015-ös nyári szezonban csinálta meg a legendás 18-0-s alapszakaszát a Fnatic, melyben nagy szerepe volt Febivennek is.

Ugyanezen év világbajnokságán a 3-4. helyet érték el, csak a KOO Tigers tudta megállítani őket. 2016-ban viszont Febiven elhagyta a Fnatic kötelékét, visszatért az H2K-Gaminghez, akikkel még sikerült tavasszal egy harmadik helyet behúzniuk. Valamivel később, de karrierjének még ezen szakaszában, 2017 februárjában mi is készítettünk vele egy interjút, miután az IEM 11-en frissen melegében győzedelmeskedtek a Hong Kong Esports ellen, bejutva ezzel az elődöntőkbe.

Ezután viszont már nem alakultak olyan jól a dolgok a holland játékosnak. A 2018-as szezonra Amerikába igazolt, a Clutch Gaming játékosaként viszont csak a középmezőnyig tudtak jutni csapatával. 2019-ben és 2020-ban Febivennek még volt próbálkozása a Misfits színeiben újfent Európában, de itt sem sikerült maradantól alkotni. Febiven átkerült a Fnatic academy felállásába, a Fnatic Risingba, egy félévnyi játék után azonban úgy döntött, nem folytatja tovább.

Visszavonulásának okáról, körülményeiről és néhány fontosabb észrevételéről egy hosszabb posztban számol be, fő oknak viszont azt tartja, hogy a karrierjének korábbi döntései miatt kicsi az esély rá, hogy visszakerül valamikor is egy élvonalbeli csapatba. Ha még visszakerülne is, az évek során szépen lassan megkopott a játék iránti szeretete, így kevésbé tud motivált és elkötelezett maradni. Egyelőre nem tudja, hogy pontosan mihez is fog kezdeni, a visszavonulással érkező szabadsága során tervezi ezt kitalálni.

Febiven a 7 éves karrierje során nagyban hozzájárult a League of Legends e-sport fejlődéséhez, olyan alakja az érának, akire abszolút szép emlékekkel gondolhatnak a nézők és hajdani csapattársai egyaránt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!