LoL: Ebben a statisztikában Vizicsacsi Európa harmadik legjobbja

LoL: Ebben a statisztikában Vizicsacsi Európa harmadik legjobbja

A magyar legenda egészen a világbajnoki negyeddöntőig menetelt, azonban az EU LCS/LEC-ben van egy statisztika, amiben egészen a harmadik helyre kapaszkodott fel.

Kiss "Vizicsacsi" Tamás 2019 novemberében jelentette be visszavonulását, azonban az elmúlt hetekben újra aktív tagja lett a hazai League of Legends közösségnek. Sem előtte, sem utána nem volt még olyan magyar idéző, aki Európa legrangosabb LoL ligájában szerepelhetett, ami egyszerre örömteli és szomorú érzéseket válthat ki a rajongókból. Vizicsacsi teljesítménye és eredményei megkérdőjelezhetetlenek, azonban van egy olyan különös statisztika, amiben még mindig a harmadik helyen szerepel az EU LCS/LEC játékosai között, hiába hagyott már ki három és fél szezont "nyugdíjazása" következtében.

Az EU LCS/LEC legtöbb halállal rendelkező játékosai

  1. Hylissang 1526 halál (jelenlegi csapat: Fnatic - support)
  2. Jankos 1142 halál (jelenlegi csapat: G2 Esports - jungle)
  3. Vizicsacsi 1068 halál (jelenlegi csapat: visszavonult - top)
  4. Odoamne 1066 halál (jelenlegi csapat: Rogue - top)
  5. Mikyx 1048 halál (jelenlegi csapat: G2 Esports - support)
  6. sOAZ 1038 halál (jelenlegi csapat: LDLC OL - edző/top)
  7. Wunder 1011 halál (jelenlegi csapat: G2 Esports - top)

Vizicsacsi EU LCS karrierjét az UoL csapatában kezdte Hylissang oldalán, majd a Schalke 04-ben folytatta, hogy végül a Splyce-szal érjen fel a csúcsra. Tipikusan gyenge oldali tankosabb hősöket játszott, ha épp nem Gangplankkel büntette az ellent. Cho'Gath, Maokai, Poppy és Shen meccsein az sem számított, ha 4-5 alkalommal elkapták ösvényen, ugyanúgy hasznos tagja maradt a csapatának. 

Hylissang "intelése" óriási előny kiépítését tette lehetővé, azonban a gyenge KDA és rekord halálozás nem jelenti azt, hogy rossz játékos lenne. Épp ellenkezőleg, a bolgár támogató abszolút a legjobbak közé tartozik a mai napig, nem véletlen vezeti a Fnatic az LEC 2021-es nyári szezonját. Rizikós hívásai, bevállalós bokor checkjei és őrült Pyke választásai miatt imádják rengetegen a mai napig. Vizicsacsi mindössze két halálra van Odoamnétól, ami azt jelenti, hogy a Rogue toposa akár már ezen a héten megelőzheti egykori riválisát.

Pénteken 18:00-tól folytatódnak a küzdelmek, érkezik a tizennegyedik LEC 2021 Summer forduló.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Kép: LoL Fandom, borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted lesz még Csacsiból újra LEC játékos?