Hirdetés

LoL: Fejlődik a meccskeresés, csökkennek a várakozási idők

A jelenlegi algoritmus nem teljesít megfelelően, ezért a Riot Games változtatásokat eszközök a dinamikus pozíciónépszerűség és automatikus csapatfeltöltés területén.

Esport1 Podcast

Heti Hármas! Zajlik a LoL Worlds, jön a CS:GO Major és Deadpool 3 trailert is kaptunk

Hirdetés

A League of Legends mérkőzései átlagosan 25-30 percig tartanak, azonban egy-egy összecsapásra nem csak ennyi időt kell rászánniuk a játékosokat. A sorbanállási idő, a tiltási és választási fázis, valamint a töltési idő akár meg is duplázhatja a meccshosszt, vagyis könnyedén el lehet tölteni akár egy órát is a gép előtt, miközben csak egyetlen meccs zajlott le. A Riot Games szerente ezeken az "üres időkön" csökkenteni azzal, hogy továbbfejlesztik az autofill algoritmusukat.

Hány játékban van jelenleg autofill, azaz automatikus csapatfeltöltés?

A Riot Games hivatalos statisztikái szerint az összes mérkőzésből átlagosan 2-5%-ban az autofill megoldást kénytelen választani a rendszer. Ennek oka, hogy a pozíciónépszerűség számítási módja még mindig nem működik megfelelően. A tervek szerint ez a 2-5% lecsökkenhet 0,6%-ra, ami azt eredményezheti, hogy a mérkőzések várakozási ideje 10%-kal redukálódhat.

Ezzel párhuzamosan dolgoznak a fejlesztők azon, hogy a csapatok közötti egyensúly még inkább megvalósulhasson. Hiába premade-ek szerepelnek mindkét oldalon, valamiért a rendszer még mindig nem tudja belőni az erőviszonyokat. Végül, de nem utolsó sorban a kék és vörös oldali elosztást próbálják megoldani a riotosok. Mivel összességében a kék oldalnak van egy minimális előnye, ezért a háttérben futó algoritmusok jelenleg az erősebb MMR-es csapatot teszik a vörös oldalra. A frissítések következtében azonban a kék és vörös oldalak előnye és hátránya folyamatosan változik, ezért dinamikusabban szeretnének korrigálni ezen a területen.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Szerinted melyik oldal most az erősebb?

Hirdetés
Hirdetés
9 db hozzászólás
 • Detrix 1 éve
  Ideje volt már ilyesmiről is hallani, meglátjuk mi lesz belőle.
  0 0 Válasz
 • Demacianfox 1 éve
  Let's do it xd
  0 0 Válasz
 • apufisz 1 éve
  Kapásból arról miért nincs statisztika hogy az autofilt miatt mennyi kilépés van a lobbyból? Egyszerűbb lenne akkor 3posztot megadni és az alapján kreálni. Érzékeletes ha midest adok meg elsődlegesnek 6percet is várhatok.(nem baj:cigi,kaki egyéb elfér) Jb-be 3perc... Ha supportot rakok be,akkor nincs 1,5 perc. Ennyit erről.
  0 0 Válasz
  • Detrix 1 éve apufisz
   Ismerős érzés mides poszt elsőnek, 6-7 perc várakozás és simán autofill vagy, én sokszor a jungle szerepet kapom meg.
   0 0 Válasz
   • PlayBoyFighter 1 éve Detrix
    Szerencsére jgl role mindig az enyém 30 másodperc után.
    0 0 Válasz
 • PandaWarrior 1 éve
  Hát igen... Ha tesómmal dolo duo rankedst mennénk ketten, ő mid top én meg support mid, de kilenc perc a minimum????????
  0 0 Válasz
 • PalFeed 1 éve
  Gg
  0 0 Válasz
 • BudgetRekkles 1 éve
  a
  0 0 Válasz
 • DrSynclear 1 éve
  Gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés