Magát buktatta le egy ukrán raktár, ahol FIFA 21 FUT coint bányásztak nagyüzemben

Magát buktatta le egy ukrán raktár, ahol FIFA 21 FUT coint bányásztak nagyüzemben

Egy halom PS4-et használtak ehhez a művelethez, amíg le nem kapcsolták őket.

Már alapvetően is kriptobányászatra használtak egy ukrajnai raktárat, de mostanra kiderült, hogy valójában több, mint 3800 PS4-et halmoztak fel egyetlen cél érdekében: Ultimate Teamben használt coin-t farmoljanak.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálatának (SBU) a honlapján közzétett dokumentumok szerint most sikerült lefülelni, és egyben bezáratni az ország legnagyobb kriptofarmját. A mókás része a történetnek, hogy az ott használt hardverek nagy része PlayStation 4 konzolokból állt, amelyek nem bizonyultak elég erősek a hatékony - hagyományos - kriptobányászathoz. A botokat a PS4 konzolon keresztül használták, amelyek folyamatosan játszottak, így gyarapítva a
Az SBU dokumentum szerint több, mint 3800 konzolt foglaltak le, valamint 500 videokártyát és 50 processzort.

A raktárépületet végül az buktatta le, hogy elképeszően sok villamos energiát használtak, méghozzá illegálisan. Az SBU becslései szerint az ellopott energia értéke 130–180 ezer font (54 és 74 millió forint) közötti értéken mozog.

A FIFA coinokért a játékban csomagokat lehet vásárolni az Ultimate Team (FUT) módban. A játékosok ezeket a coinokat in-game is meg tudják szerezni, de ezek megvásárlása az EA szabályzata szerint tiltott, és büntetést vonhat maga után. Ennek ellenére számos olyan weboldal működik, amely amolyan feketepiacként működik és fő profilja a coinok adásvétele. Ha lehet hinni a gamer híreknek, akkor idén több, mint 700 000 grafikus kártyát vásároltak a kriptobányászok az év első felében, ami korlátozott hozzáférhetőséghez és magas árakhoz vezetett. Remélhetőleg ezek az akciók egy kicsit helyrerázzák majd a piacot, bár a kriptovalutabányászatot aligha tudják visszaszorítani.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: hotmoviesnews.com

Kép forrása: nme.com

Kövess Minket!