A

A "babaarcú gyilkos" is csatlakozik a FIFA 22 hőseihez, és ez lesz a második FUT lapja!

Az új Heroes lapok különlegesek lesznek, és most az EA Sports bejelentette, hogy a Manchester United korábbi sztárja is kap ilyen lapot.

Ki ne emlékezne a Bajnokok Ligája egyik leghihetetlenebb összecsapására, mikor a vörös ördögök az utolsó percekben fordították meg a finálét a Bayern München ellen? A németek már a 6. percben vezetéshez jutottak Basler góljával, és amikor a rendes játékidő hosszabbításában járt a mérkőzés, jött Sheringham a 91. percben és egy visszalőtt labdát pöckölt a kapuba, majd két perccel később a 81. percben pályára lépő Ole Gunnar Solskjær tette bele a lábát Beckham szöglete után egy tovább csúsztatott labdába, ezzel nyerve Bajnokok Ligáját a Uniteddel.

Talán kevesen tudják a norvég támadóról, hogy jó ideig úgy tűnt, ő bizony nem a futballt választja, ugyanis édesapja norvég bajnok birkózó volt, és sokáig győzködte fiát egy esetleges hasonló pályafutásról. Solskajer ebben a sportban is kitűnt a többiek közül, és bizony a szakértők nagy jövőt jósoltak neki. Valószínűleg ennek köszönhette azt, hogy ugyan testfelépítése alapján eléggé vézna volt, kiváló erőnléttel és állóképességgel volt megáldva. Huszonegy évesen még a norvég harmadosztályú Clausenengen játékosa volt, de az ott eltöltött négy esztendő során 109 meccsen 115 alkalommal talált a kapuba, sőt egy évet még a hadseregben is lehúzott. Elképesztő teljesítményét látván 1994-ben leigazolta őt a Molde, ahol első szezonjában 26 meccsen 20 gólt szerzett, sőt az évad végén a norvég válogatottban is bemutatkozhatott. Két évig sikerült megtartania a Moldénak őt, de akkor már bejelentkezett érte a Hamburg, a Cagliari, a PSV, a Bayern München és a Liverpool is, végül Sir Alex Ferguson Manchester United-e kaparintotta meg. Ekkor már 23 éves volt, mégis sokan tinédzsernek nézték, nem volt egy tipikus futballista-alkat. Amikor elutazott Angliába aláírni a szerződését, az Old Traffordon egy idegenvezető fogadta, aki azt hitte, hogy csak turistaként érkezett, csak egy rövid magyarázkodás után eszmélt rá, hogy a norvég fiú bizony a világ egyik legnagyobb klubjához szerződik. Ugyan ekkor már ötszörös norvég válogatott volt, Sir Alex azt mondta neki, hogy az első fél évben a tartalékok között számít rá.

„Az első hat hónapban játssz a tartalékok között, és szokd kicsit az angol futballt. Januárban meglátjuk, hogyan tehetnénk be téged az első csapatba.”

Első meccsén rögtön duplázott, majd miután az elsőcsapatból Andy Cole kidőlt, a skót mester meghívta a „nagyok” közé. A többi pedig már történelem. Aktív pályafutása 2007-ben ért véget, ekkor vonult vissza a Unitedből, aminek 2018 óta a vezetőedzője. Az EA Sports pedig úgy gondolta, hogy itt az ideje újra belerakni a játékba a norvég sztárt, akinek meglepő módon eddig csak egyetlen FUT kártyája született meg, korábban a FIFA 17-ben jelent meg a Legends játékosai között egy 86-os lappal. Most is csak ennyit tudni egyelőre, hogy 86-os értékelést adtak neki. Ezekről a kártyákról érdemes azt tudni, hogy egyedülálló bajnokság-specifikus chemistryvel rendelkeznek, és zöld linket jelent minden olyan játékos esetében, aki ugyanazon bajnokságban játszik, mint maga a hős. A Heroes lapok eddigi tagjairól itt találtok teljes listát.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: thebusbybabe.sbnation.com

Kövess Minket!