LoL: Két magyar játékosnak szurkolhattok az EU Mastersben

LoL: Két magyar játékosnak szurkolhattok az EU Mastersben

Az x25-nek nem jött össze a bravúr, Meight és mumus100 azonban már készülhet Európa második legerősebb League of Legends versenyére.

Hét magyar játékossal a mezőnyben indult útjára az EBL kilencedik évada. Az x25 Esports teljesen magyar ötössel, a Zero Tenacity Meighttel és mumus100-zal erősített. Végül utóbbi együttesnek sikerült megnyernie az alapszakaszt a jobb tiebreakernek köszönhetően, így ismét lehet majd szurkolni a Z10-nek az EU Mastersen. Egyelőre még csak az biztos, hogy a play-inben folytathatják az idei évet, ha megnyerik az EBL rájátszását, akkor egyből a csoportkörökben kezdenek. Meight már igazi veteránnak számít az EBL döntőiben, így az EUM-en is, mumus100 azonban először harcolhat Európa második számú LoL ligájában a minél jobb helyezésekért.

Török "Meight" Máté és Szépvölgyi "mumus100" Márió, akikre érdemes odafigyelni

A Z10 abszolút esélyesként vágott bele az EBL S9-be, ugyanis Meight és Ryuzaki maradt a csapatnál, topra hozták mumust, boton mihaibaros (ex-MNEB bajnok még a PLG-vel) és Wojtuś keserítette meg az ellenfelek dolgát. Az ötösnek sikerült végig domináns teljesítményt nyújtania, a KDA listán az első négy helyezésből hármat megszereztek a Z10-esek. Meight 15 meccsen 11 hőssel játszott, ismét bebizonyította, hogy bármilyen szituációhoz képes alkalmazkodni. Mumusnak kifejezetten Gwen feküdt az Idézők szurdokában, négyből négy meccset megynert a csapata, ha ezt a hőst pickelte a 23 éves magyar topos.

Az EBL S9 rájátszása augusztus 2-án indul, a döntőt augusztus 7-én rendezik meg. Ha nem a Z10 nyer, akkor a győztes bejut az EU Masters csoportköreibe, a play-inbe Meighték kerülnek. Ha mumusék behúzzák a playoffot, akkor a Z10 megy a csoportkörökbe, a döntő vesztese a play-inbe.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Z10)

Kövess Minket!



Szerinted megnyeri az EBL S9 rájátszását a Z10?