LoL: Legnagyobb vesztesei a 11.15-ös frissítésnek

LoL: Legnagyobb vesztesei a 11.15-ös frissítésnek

A kompetitív meta egyik legnépszerűbb és legerősebb hősét mindenképp gyengíteni szerette volna a Riot, bejött a csapat húzása.

Egészen augusztus 11-éig kell várnotok arra, hogy a 11.16-os League of Legends frissítés megérkezzen a szerverekre. Ennek a csúszásnak az oka, hogy a Riot Games teljes csapata elmegy kötelező szabadságra a jövő héten. A három hetes ciklus miatt még jó darabig a 11.15-ös patchben kell helytállnotok az Idézők szurdokában, de már leszűrhetitek a profi mezőnyben megfigyelhető tapasztalatokat, ugyanis az LEC mezőnye tegnap váltott erre a frissítésre. Az alábbiakban azokat a hősöket találjátok meg, amelyeknek a győzelmi aránya a leginkább visszaesett a jelenlegi, azaz 11.15-ös LoL frissítésben érkezett nerfek következtében.

Sylas (-1,08% win rate)

Nagyon gyorsan tört nagyon magasra Sylas, vissza kellett fogni a hőst. A Riot szépen lassan ismét legyengítette arra a szintre a bruiser mage-et, hogy csak a legtapasztaltabbak húzzák ismét elő.

Irelia (-1,54% win rate)

Az Ultimate Spellbook módban elképesztően nagyot tud szakítani, de Solo Queue-ban nem volt igazán tényező. Ennek ellenére megkapta a gyengítéseket, így mind a győzelmi aránya, mind a népszerűsége csökkent. Érdekes azonban, hogy a tiltási aránya közel 7%-kal megnőtt, ezzel abszolút a legiltottabb karakter között kell emlegetni a nevét.

Aurelion Sol (-1,95% win rate)

Sokan megjegyezték a Riotnak, hogy Aurelion Solt van ideje nerfelni, de a valóban problémás champekkel nem foglalkozik. A galaxisokkal dobálózó gigásszal alig-alig játszik valaki, csak az OTP-k miatt kapta meg gyakorlatilag a gyengítéseket.

Gwen (-2,07% win rate)

Gwen és Viego az a két hős, akikkel mindig számolni kell a kompetitív metában. A Riot mindkettőjüket próbálja kordában tartani, most épp Gwen kapta a nagyobb pofont. Ennek köszönhetően Solo/Duo metában még mélyebbre süllyedt, jelenleg a 47%-ot sem éri el az összesített győzelmi aránya. A számok alapján topon a legjátszhatóbb, utána nem sokkal marad el a jungle, majd jön a mid egy nagyobb szakadék után. Népszerűsége Wukong szinten mozog (4% körül), tiltási aránya közel 50%-kal esett vissza a nerfek után.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Képek és borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!