Twitch: Alinity könnybe borult szemmel kért elnézést

A streamer elnézést kért végül jogtalan kijelentéséért. 

Az IRL streamek világa él és virul: rengetegen osztják meg szívesen követőikkel az életüket. Natalia ‘Alinity’ Mogollon Mizkif és Maya társaságában lógott miközben pörgött az aktuális stream. Minden rendben ment, míg találkoztak egy Shake Shack alkalmazottal, aki láthatóan udvariatlan volt a koreai HAchubby streamerrel szemben.

A pincér türelmetlenné vált, miután megpróbálta megérteni a rendelést: ez nem volt egyszerű, mert nem az angol az első nyelve HAchubby-nak. Alinity a jelenet után átlépett egy határt: azt állította, hogy nem szereti” HAchubby-t, mert rasszista.

Követői enyhén szólva nem rajongtak a komment kapcsán: megalapozatlan és súlyos vádak ezek, amit 55 000 néző is látott - adott esetben akár az állásába is kerülhetett volna ez a pincérnek. 

A kritika azonban nem állt meg ezen a ponton. A triót „téveszmés milliomosoknak” titulálták, akik szerintük egyszerűen túl érzékenyek voltak az esetre. A megjegyzéseikre adott negatív reakció annyira szélsőséges lett, hogy az eredeti /r/LivestreamFails oldalon megosztott klipet eltávolították a Twitch-ről.

Nem vette jó néven a kommenteket a streamer: "Alinity az emeleten sír" - mondta Mizkif. „Nem tudom, mit tegyek. Elég ideges. Felmentem az emeletre, és sírt".

Végül Alinity letörölte a könnyeit, és összeszedte bátorságot, hogy visszatérjen a streamhez. Elmondta a nézőknek, hogy bocsánatot kért az ügyvezetőtől és az alkalmazottaktól az eset miatt, és biztosította a rajongókat, hogy minden rendeződött azóta.

"Felhívtam a helyet. Beszéltem a menedzserrel. Elnézést kértem, hogy s*****j módjára viselkedtem”- mesélte a szőke streamer. „Mondtam a vezetőnek, hogy az alkalmazottak remek munkát végeztek. A menedzser biztosított arról, hogy minden rendben van, senki nem veszíti el az állását és megköszönte a hívást".

Minden jó, ha a vége jó: az alkalmazott nem vesztette el az állását, és nem haragudott meg a streamerekre sem. A helyzet azonban markáns emlékeztetőként szolgál arra nézve, hogy a Twitch streamereknek óvatosnak kell lenniük azzal, amit mondanak és tesznek a követőik előtt, mert tetteiknek súlyos következményei lehetnek a való világban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép

Kövess Minket!



Te kinek adsz igazat az eset kapcsán?