Az EA végre megoldja a FIFA 22-ben a védőket érintő problémát

Az EA végre megoldja a FIFA 22-ben a védőket érintő problémát

A közösség egyöntetűen örömtáncot jártak, miután a játék egyik legnagyobb problémáját orvosolják a fejlesztők a FIFA 22-ben.

Az EA a napokban megerősítette, hogy az idei játékban már nem lehet berakni csak úgy bárkit középhátvéd pozícióba. Ráadásul a defenzív work rate és a játékosok energiája jelentős hatással lesz a védők pozícionálására, ezért minden olyan futballista, aki nem CB alapból, negatívan befolyásolja ezt az értéket. Egyeseknek ez csak egy apró dolog lehet, de valójában hatalmas előrelépés, mert ez a korábbi játékokban óriási problémát jelentett.

Gyakran a játékosok a középső hátvédek helyén gyors full-back labdarúgókat játszattak, és ezzel simán meg tudták fogni a támadókat. Például az olyan metahátvédek, mint Kyle Walker, Nelson Semedo, Joao Cancelo vagy Ferland Mendy akár CB-ként is megállták a helyüket és ez így egyszerűen igazságtalan volt az ellenféllel szemben. A FIFA 22-ben viszont egy olyan játékos, aki nem CB, bizony kevésbé lesz hatékony.

Ezen túlmenően az EA új taktikai mesterséges intelligenciát fejlesztett, amely biztosítja a még folyékonyabb és természetesebb mozgást, és ez igaz a teljes védelemre is.

"Az új taktikai mesterséges intelligenciával a védők sokkal egységebben mozognak majd, amennyire csak lehet igyekeznek majd tartani a formációt a pályán való mozgás közben, lefedik az üres területeket és így tovább. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is a Defensive Awareness attribútum lesz a legfontosabb a hátvédek tekintetében."

A FIFA 22 október 1-én jelenik meg világszerte.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!