A nagy nevek helyett két új játékos nyerte meg a HUNESZ FIFA Masters döntőit

A nagy nevek helyett két új játékos nyerte meg a HUNESZ FIFA Masters döntőit

Mindkét konzolon olyan játékos győzött, akire elsődlegesen elég kevesen gondoltak volna.

A hétvégén lezajlott a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H nagydöntője, és mindkét konzolon volt jó néhány meglepetés, ráadásul olyan játékosok győzedelmeskedtek a végén, akikre kevesen gondoltak volna.

Mindkét konzolon 8-8 játékos vághatott neki az augusztusi nagydöntőnek, melyen - platformonként - 500 ezer forintot osztottak szét a legjobbak között. A mezőny úgy jött össze, hogy az áprilistól júliusig zajló selejtezőkben pontokat lehetett szerezni, és a 6-6 legtöbbet gyűjtő játékos bejutott a fináléba, melléjük pedig az augusztus elején megtartott wildcard versenyről még 2-2 játékos kvalifikálta magát az utolsó, mindent eldöntő eseményre.

PS4

Volt néhány olyan név, aki méltán pályázhatott a végső győzelemre, többek között a címvédő Chris_Maj, a korábbi ezüst értemes tooFrez vagy a harmadik helyen záró GrislyJam. Az első körben igazából nagyjából a papírforma igazolódott be, bár tooFreznek hatalmasat kellett küzdenie Gogetinho ellen, és végül csak egyetlen találattal bizonyult jobbnak. Utána sem volt egyszerűbb összecsapása, GrislyJam ellen ugyanis egy végletekig kiélezett BO2-t játszott, és miután az első mérkőzés 0:0-ával ért véget, a második meccsen újfent egyetlen találat döntött a továbbjutó sorsáról. Eközben TheBoy mindenkit meglepett és egy magabizos 4:1-es összesítéssel küldte az alsó-ágra Chris_Maj-t. A felső-ági döntőben aztán GrislyJam ellen is hasonlóan parádésan futballozott, bár az első felvonásban 2:0-áról bukta el a győzelmet és lett 2:2. Ezt követően 0:1-ről fordított a hajrában, de a DVSC játékosa nem adta könnyen a továbbjutást, és a 91. percben kiegyenlített. Jöhetett a harmadik, aranygólig tartó meccs, ahol az első nagy helyzet GrislyJam előtt adódott, de a kapus hárított, majd egy ellentámadás végén TheBoy örülhetett a sikernek. Az alsó-ágon eközben HJoci szedte áldozatait, illetve a Gogetinho és Chris_Maj között zajló rangadót az előbbi nyerte 7:6-ra. HJoci viszont aztán a Goge-t is elintézte, és meg sem állt az alsó-ági döntőig, és itt GrislyJamet előbb 0:2-ről verte meg fordítással 3:2-re, majd parádés játékkal 3:1-re intézte el. Viszont ez nagyon sokat kivett belőle, és a nagydöntőre egy kicsit elfáradt. Hiába vezetett egy ideig, TheBoy összeszedte magát és okos játékkal elkezdte lövöldözgetni a gólokat, és mindig egy lépéssel ellenfele előtt járt, ezért megnyerte az első találkozót 3:2-re, majd aztán egy kényelmes 1:0-ával behúzta a HUNESZ FIFA Masters 2021-es szezonját, és ezzel egy teljesen új győztest avattak fel.

Xbox One

Itt már jóval szorosabban indult az első kör is, és gyakorlatilag csak Boresznek sikerült nagyobb arányú diadallal kezdenie. A többiek csak egy góllal bizonyultak jobbnak aktuális ellenfelüknél. Aztán már jóval nehezebb dolga volt a Raven Esports játékosának, az első mérkőzést Boresz 1:0-ára nyerte meg, majd a visszavágót a 39. percben találatot szerző Olivér húzta be, ezáltal jöhetett az aranygólos harmadik mérkőzés. Elég sokáig nem bírtak egymással a felek, viszont a 44. percben Mbappéval egy hatalmas szóló végén betalált Boresz és ezzel továbbjutott. A másik ágon a címvédő TrueGunner küzdött szintén nagyot Brandti ellen, de összesített eredményt illetően 3:2-re kikapott tőle. A felső-ági döntőben Brandti szerzett vezetést, de Boresz megfordította az állást, a visszavágón pedig újfent az előbbi játékos került előnybe, de a 24. percben ismét Mbappéval tudott betörni Boresz a tizenhatoson belülre és összehozta a kiegyenlítést, és ez elégnek bizonyult a továbbjutásra a 3:2-es összesítésnek köszönhetően. Alsó-ágon Sero és KondakorKevin összehozta a torna második legtöbb gólját hozó párharcát, ráadásul az első meccsen Sero 0:2-ről fordított 3:2-re, majd a visszavágón is ő vezetett eggyel, de Kevin rákapcsolt és kettőt vágva jutott vezetéshez, de ez sem volt elég, Sero zsinórban három góllal végleg eldöntötte a továbbjutás sorsát. Az alsó-ági fináléban aztán Brandti már nagyobb falatnak bizonyult a fiatal titánnak, az első mérkőzés egy 5. percben szerzett szemfüles góllal dőlt el az előbbi játékos javára, miközben a második felvonásban már 2:1-re is vezetett Sero és úgy tűnt jöhet az aranygól, de Brandti az utolsó percben egyenlíteni tudott és 3:2-vel továbbment. A végső döntő pedig az eddigi legszorosabb meccseket hozta, az odavágón például gól sem született, annyira topformában futballoztak a srácok. A visszavágón aztán egy szép csellel Brandti előnyhöz jutott az első félidő lefújása előtt. A szünet után nem sokkal pedig már a másodikat is belőtte, de Boresz nem adta fel és ki tudott egyenlíteni, így a harmadik találkozóra is szükség volt. Mindkettejüknek voltak helyzetei, végül Brandti egy baloldalról bepasszolt labdát juttatott el Aubameyangnak, akivel 14 méterről a tizenhatos közepéről a bal alsóba lőtte a labdát.

Ezzel eldőlt, hogy a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H 2021-es szezonjában a pénznyeremény az alábbiak szerint oszlik el:

PS4

  1. TheBoy 250.000 Ft
  2. HJoci 150.000 Ft
  3. GrislyJam 100.000 Ft

Xbox One

  1. Brandti 250.000 Ft
  2. Boresz 150.000 Ft
  3. Sero 100.000 Ft

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!