LEC 2021 Summer: Történelmi pillanatok a rájátszás első fordulóiban

LEC 2021 Summer: Történelmi pillanatok a rájátszás első fordulóiban

Megszületett az LEC történetének első olyan pentakillje, amelyet dzsungeles szerzett.

Az elmúlt évek legkiszámíthatatlanabb LEC rájátszására készültek a szakértők, amely egyelőre beigazolódni látszik. A top 6 európai LoL csapat küzdelmeinek első köre hatalmas izgalmakat tartogatott, de arra még legvadabb álmaikban sem gondoltak a rajongók, hogy valódi történelmet láthatnak megelevenedni a képernyőkön. A három Bo5-ös széria után kiderült, hogy ez lesz az első olyan év 2016 után, hogy a G2 Esports és a Fnatic csapatai közül legalább az egyik biztosan nem jut ki a világbajnokságra.

Rogue vs Misfits Gaming (3-2)

A legjobb early game-es csapatként magabiztosan húzta be az alapszakaszt a Rogue, de a Misfits ellen mintha nem tudták volna önmaguk képére formálni az összecsapásokat. A Nyulak óriási lelki erőről tettek tanúbizonyságot, még a legnehezebb pillanatokban sem adták fel. A döntést végül Inspired jelentette, aki megszerezte az LEC történetének első pentakilljét dzsungelesként. A szemtelenül fiatal tehetség 2023-ig meghosszabbította szerződését jelenlegi együttesével, így minden adott számára, hogy a valaha volt legnagyobb junglerek között emlegessék a nevét, legalábbis az európai porondon.

G2 Esports vs MAD Lions (1-3)

Lehengerlő formában kezdte a szériát a Caps vezette G2, azonban sem a második, sem a harmadik meccsen nem tudták győzelemre váltani a korai szakaszban megszerzett előnyüket. A MAD Lions Armut remek csapatharcos megmozdulásainak köszönhetően képes volt ledolgozni hátrányát, hogy a negyedik meccsen földbe döngöljék a rekordbajnokot. Vizicsacsi leigazolása egyelőre kiváló húzásnak számít, Wunder eltörpült a 22 éves török srác mellett.

Fnatic vs Team Vitality (3-2)

Az első meccsen a Vitality, a második a Fnatic stompolt egy nagyot, így teljesen kiszámíthatatlanná vált igen hamar a széria. Ismét diadalmaskodott a FNC, de még egy alkalommal tudott reagálni a Selfmade vezette együttes. A Silver Scrapes után azonban csak egyetlen csapat maradt a Szurdokban, a Vitality fejben teljesen szétesett a mindent eldöntő felvonásra. Selfmade hatalmasat játszott, de egyedül nem volt képes továbbjuttatni ötösét a következő körbe. Az MVP-t végül Upset kapta, de összességében messze a FNC teljesítménye tűnik a leggyengébbnek az állva maradt gárdák közül. 

Folytatás pénteken 18:00-tól, amikor a Misfits és a Fnatic összecsap az alsó ági rangadóban. Szombaton 17:00-tól felsőági döntőt játszik a RGE és a MAD, majd vasárnap 17:00-tól a G2 bizonyíthat a MSF vs FNC győztese ellen. Nézzétek a magyar közvetítést mindhárom nap az esport2tv Twitch csatornán és a lolesports.com oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz a következő kieső?