LoL: Túl nagy előnyben vannak a mana nélküli hősök?

LoL: Túl nagy előnyben vannak a mana nélküli hősök?

Ötleteket adott a közösség, hogyan kéne átalakítania a Riot Gamesnek a mana visszatöltését a kezdőn.

A League of Legendsben jelenleg 25 olyan karakter játszható rangsorolt mérkőzéseken, amelyek nem rendelkeznek manával. Közülük vannak olyan, amelyek energiával, mások a saját életükkel fizetnek a képességek elsütéséért. Mivel nekik nincs szükségük manára, ezért a kezdőről jóval hamarabb ki tudnak érni az ösvényre a hazatérések után. Ez a jelenség annyira rányomja a bélyegét a meccsekre többek szerint, hogy itt az ideje átalakítania a rendszert a fejlesztőcsapatnak.

Jelenleg mennyi életerőt és manát tölt vissza a Fountain

Minden másodpercben, amelyet a kezdőn töltenek el a hősök, visszakapják a maximális manájuknak és HP-juknak a 2%át. Értelemszerűen a karakterek több életerővel rendelkeznek, mint manával legalábiss a mérkőzések elején, ezért a kék csík feltöltődésére jelentős időt kell várni. Itt kerülnek képbe a Viegóhoz hasonló karakterek (jelenleg a metában népszerű hősök közül Dr. Mundo, Akali, Gnar, Renekton, Rumble, Yone és még lehetne sorolni), amelyek csak a HP-jukat töltik fel egy vállalható értékbe, majd rögtön bevetik magukat az újabb küzdelmekbe. Egy-egy haza- és visszatérés alkalmával számos másodpercet spórolhatnak a manával nem gazdálkodó hősök, ezért változást követelnek többen a legnagyobb közösségi fórumon.

Hogyan lehetne megváltoztatni a HP és mana visszatöltését a kezdőn?

A legtöbb támogatást kapó javaslat szerint 1,5% maximális HP és manát töltsön vissza a Fountain, plusz 5% hiányzó HP-t és manát minden másodpercben. Egy másik javaslat szerint azonnal ugorjon maximális manára minden hős, a HP-t viszont fokozatosan töltse vissza a játék az első 15 percben. Ez a furcsa interakció megvalósíthatatlannak tűnik, de az első ötlet teljesen élhető megoldást kínál.

Kíváncsian várhatja minden idéző, hogy a Riotot meghatják-e ezek a szavak, és elkezdődhet a rendszer átalakítása, esetleg marad-e minden a jelenlegi állapotban.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Te megváltoztatnád a kezdő manavisszatöltését?