LEC 2021: Öt meccses dráma a G2 vs FNC összecsapásán

LEC 2021: Öt meccses dráma a G2 vs FNC összecsapásán

Egy korszak véget ért, a G2 vs FNC összecsapás rekordot döntött.

Az LEC 2021-es nyári rájátszásának első hetéhez hasonlóan három darab Bo5-ös szériát izgulhattatok végig Európa legjobb LoL csapatinak főszereplésével. A tét nem volt kevesebb, mint a 2021-es Worldsre kijutás, valamint a világbajnokság csoportköreibe való kvalifikáció. Az óriási érdeklődés elmaradhatatlan eleme a G2 vs FNC örökrangadóknak, nem volt ez másképp a vasárnapi összecsapáson, amely történelmi színezetet adott a versengés újabb fejezetének.

Misfits Gaming vs Fnatic (2-3)

Pénteken a kiesés elkerüléséért lépett az Idézők szurdokába az alsóági ütközetben a MSF és a FNC. Az ötmeccses szériában több stompot láthattatok, azonban az igazi dráma az utolsó körre maradt. Vetheo kiválasztotta LeBlanc-t egy Twisted Fate-be, ami végzetesnek bizonyult. A fiatal, mindössze 19 éves francia játékos az egész alapszakaszban, valamint a rájátszás eddigi részében nagyszerűen helytállt, de ebben a kiélezett szituációban valami megtört nála. Hibát hibára halmozott, amit könyörtelenül kihasznált a négy veteránnal és egy fiatal újonccal felálló Fnatic, így ők készülhettek a G2 elleni újabb szériára.

Rogue vs MAD Lions (0-3)

Mindössze három meccsig tartott a széria, azonban sikerült a valaha volt egyik legizgalmasabb League of Legends mérkőzést prezentálniuk a csapatoknak, valamint összehozott a MAD egy közel 11 000 aranyhátrányos feltámadást. A fordulatos küzdelmek végén az Oroszlánok örülhettek, ők már biztosan a csoportkörökben kezdik meg a világbajnokságot.

G2 Esports vs Fnatic (2-3)

Lehengerlő játékkal kezdte meg a szériát a G2, Jankosra nem volt ellenszere a legnagyobb riválisnak. A második meccsre azonban érthetetlen módon egy Yasuo + Diana kombóra építette fel a taktikáját GrabbZ, ami nem tudott kiteljesedni, mivel már az első percekben hátrányba kerültek. A harmadik felvonásra ismét összeszedte magát a G2, ledolgozták a korai szakaszban összeszedett hátrányt, így meccspontra kerültek. Nem tudtak azonban élni a lehetőséggel, ugyanis a negyedik körben ismét stompolták őket, így jöhetett a Silver Scrapes. A világbajnokságot jelentő, mindent eldöntő ötödik meccset közel 850 000 ember nézte egyszerre, ami az eddigi legnézettebb 2021-es LEC mérkőzésnek számít. A mérleg nyelve Adam volt, aki jellegzetes Darius választásával szétszedte topon Wundert, valamint nem szabad elfelejteni Bwipo parádés Trundle oszlopait sem. Rekklesék nem játszottak jól, nem is voltak ott fejben igazán. A Fnatic ezzel a bravúros győzelemmel bebiztosította helyét a Worldsön, a G2 fennállása óta először (2016-2020-ban mindig kijutottak a vb-re) nem lesz ott az év legnagyobb LoL tornáján.

Szombaton 17:00-tól a Rogue és a Fnatic csap össze a Worlds csoportkörökért, majd vasárnap délután jön a 2021-es LEC nyári rájátszásának nagydöntője, ahol a MAD Lions várja már kihívóját.

Nézd a közvetítéseket minden nap magyarul az esport2tv Twitch csatornán vagy a lolesports.com oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LEC)

Kövess Minket!



Szerinted hány játékost tart meg 2022-re a G2 a jelenlegi kezdőből?