A Sárkány Stadion is exkluzívként lesz elérhető a FIFA 22-ben

A Sárkány Stadion is exkluzívként lesz elérhető a FIFA 22-ben

A portugál válogatott a 2004-es Európa-bajnoki döntő óta nem szenvedett ebben a stadionban vereséget.

Egy újabb portugál helyszínnel bővül a FIFA 22, ugyanis egy videóban az EA Sports az FC Porto otthonát is bejelentette. Ez alapján már tudni lehet, hogy az Estádio do Dragão is ott lesz majd az ősszel megjelenő alkotásban. A legutóbb beharangozott fény stadionja mellett ezt is 2003-ban adták át, és 50.033 néző befogadására alkalmas, ezzel az ország harmadik legnagyobb stadionja. Egyébként itt a mérkőzések mellett koncerteket is rendeznek, 2006-ban a Rolling Stones is megtöltötte a létesítményt.

Külön érdekessége a helynek, hogy 2004-ben ugyan Portugália hazai pályán elbukta az Eb fináléját Görögországgal szemben 2:1-re, azonban azóta egyszer sem kapott ki, ha itt játszott a nemzeti csapat. Három döntetlen mellett hét győzelmet szereztek itt a portugálok, és ráadásul ezeken a meccseken összesen csak hétszer vették be a kapujukat, miközben 18 gólt rúgtak. Ezen a téren a legemlékezetesebb mérkőzését a válogatott 2019-ben vívta, ekkor a Nemzetek Ligája döntőjében Hollandiát győzték le 1:0-ára. De nem kell sokat visszautaznunk a múltban, hogy igazán patináns összecsapásról számolhassunk be, melyet itt játszottak, hiszen idén a Chelsea pont itt hódította el másodszor a Bajnokok Ligája trófeáját a Manchester City orra elől.

A stadion neve egyébként korábban Estádio das Antas volt, de mivel az FC Porto címerében jelen van a sárkány, ami a vezetés és a szurkolók szerint is az erőt és a vitalitást tökéletesen szimbolizálja, így nem volt kérdés miként nevezik el az új létesítményt. Az építési költsége 98 millió euró volt. Az EA Sportsnak köszönhetően pedig ez a fenomenális aréna a FIFA 22-ben exkluzív módon jelenik meg:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: pt.ign.com

Kövess Minket!