Hirdetés

LoL: Megkapta a mini-reworköt, egyből a leggyengébb hős lett

Nagyon kéne neki a jelenlegi meta leggyengébb hősének az erősítés, de a 11.18-as LoL patchre még csütörtökig várni kell.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Műsorajánló

Műsorajánló

Esport1 Podcast

Mi a gond a magyar CS:GO-val?

„Ez nem annyiból áll, hogy felmész a szerverre, lelősz X embert és akkor te leszel a legjobb. Ez kb. az 5%-a."

Hirdetés

Kifejezetten sok mini-reworkként értelmezhető változást eszközölt a Riot Games a 11.17-es League of Legends frissítésben. Lucian, Akshan, Amumu és Gangplank több képessége módosult, azonban ezeknek a hatásai teljesen eltérnek. Amíg a szomorú múmia tarol a Szurdokban, a narancsevő kalóz látványosan szenved. Jelenleg Gangplank győzelmi aránya nem éri el a 43%-ot, így egyáltalán nem érdemes választani sem a felső ösvényre, sem a középső ösvényre.

Mit változtatott a Riot Games Gangplanken a mostani, 11.17-es patchben?

 • Trial by Fire (passzív): Bónusz mozgási sebesség 30%-ról 15-30%-ra csökkent szinttől függően
 • Parrley (Q): Mostantól távolsági alaptámadásként viselkedik (Ez többek között azt jelenti, hogy a Grasp of the Undying és a Divine Sunderer kevesebbet sebez)
 • Powder Keg (E)
  • Új: A kritikus támadásokból 125%-os hatékonyságban részesül a képesség
  • Maximális hordók száma 3-ról 3/3/4/4/5-re növekedett
  • Újratöltési ideje a hordóknak 18/16/14/12/10 másodpercről 18/17/14/15/14 másodpercre változott

Elvették a passzívból származó bónusz mozgási sebességet a korai szakaszban, valamint a Q-t úgy alakították át, hogy ne lehessen az eddig népszerű tárgyakkal és rúnákkal érvényesülni. Bár a hordók számát és a sebzését megnövelték, jelenleg a kritikus csapásokra építő CritPlank sem játszható. A 11.18-as LoL patch csütörtökön élesedik a szervereken, Gangplank szintenkénti és alap HP növelésben részesül a tervek alapján.

Hiába teljesít borzalmasan a statisztikák alapján a kalóz, a népszerűsége nemhogy csökkent az elmúlt napokban, hanem fokozatos emelkedésnek indult. Mindössze két olyan hős van jelenleg, amely ellen 50% feletti win rate-re képes Gangplank a top lane-en. Az egyik Gragas, akit csak ellenválasztásnak hoznak, a másik Poppy, akivel Vizicsacsi óta nem igazán tudott egyetlen profi sem érvényesülni, sőt a yordle inkább dzsungelesként és támogatóként bukkan fel a legtöbbször.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Szerinted GP a buffok után eléri az 50%-os győzelmi arányt?

Hirdetés
Hirdetés
10 db hozzászólás
 • PalFeed 11 hónapja
  Barrel ...
  0 0 Válasz
 • Rhaast_ 11 hónapja
  GJ Riot.. Ez is off meta lett
  0 1 Válasz
 • Durcipocok 11 hónapja
  just rito things
  0 1 Válasz
 • apheliospontgg 11 hónapja
  Rip nautilis
  0 1 Válasz
 • kgabi3602 11 hónapja
  Mostmár teljesen játszhatatlan a karakter
  0 0 Válasz
 • ProtonP 11 hónapja
  A karakter eddig teljesen más játekstílust követelt ezért a jatékosok nagy része nem tudta mit kezdjen vele olyan 5-6 meccs után érezni lehet mely fázisaiban erős a hős és hogy lehet vele játszani (legalább is akik ismerik akaraktert) ettől függően kiemelném hogy gp nem gyenge csak nagyon más stílus Hozzátenném hogy eddig sokféle képpen buildelhetted gpt és amúgy egyik sem érződött túl jónak a mini rework után csak a lethality/crit erződik erősebbnek az összes többi lehetőség sokkal gyengébbnek ami pont az ellentétje az S11 es item rework céljának szóval nem hiszem hogy jó döntés colt a riottól de legalább kaptunk valami érdekeset ami vagy 1 shotol vagy useless
  0 0 Válasz
  • Ariszk 11 hónapja ProtonP
   Jó a meglátásod. Ehhez a gondolat menethez hozzá tenném, hogy szerintem nem a fős lett maga gyenge, csak ahogy fogalmaztál: más játék stílust képvisel. Sokkal inkább eltolták latgamre, ami nem lenne baj, mert GP amugy is egy nagyon lategame champ volt szerintem. Itt az agond, hogy már vagy fél éve earlygame meta van ahol a nagyon lategame championok (pl: az adc-k fele) nem tud érvényesülni. Úgy hogy ja, talán majd kövi seasonre beindul a champ.
   0 0 Válasz
 • DrSynclear 11 hónapja
  Gg
  0 0 Válasz
 • RaavenTheRed 11 hónapja
  Magától értetődő volt hogy ez lesz. A Riot szeret olyan változtatásokat csinálni aminek amúgy semmi értelme. GP úgy volt jó ahogy volt ezért érthetetlen ez az egész. Épp ezért vert meg minket a Jóég hogy Riot Jag lett a Summ. Team csapat vezetője a cégnél mert a srác kb szeret mindent túlkomplikálni még úgyis hogy a valóságban csupán egy tehetségtelen bohóc. Nem fogja fel hogy vannak dolgok amik jól vannak úgy ahogy vannak és ő inkább felrúg mindent ami rendben van és csodálkozik ha a játékos bázis elkezdi fikázni a munkáját. Persze oké kell az újítás a játékba nem is erről van szó, de akkor már legalább valami értelmes újitás legyen nem pedig egy játékstílus shift.
  0 0 Válasz
 • marshallneff1 11 hónapja
  Szerintem nem az van, hogy sokkal gyengébb lett bár a q nerf az nagyon fájt neki, hanem hogy sok montage videót láttak az emberek, ahogy egy barrel crittel oneshotol a champ, és minden ********* elkezdte vinni free lp reményében, mert csak abba nem gondoltak bele, hogy mennyire nehéz játszani vele. Szóval szerintem a winrate csökkenéséből max kb 2% a q nerf, és a maradék az, hogy sokkal többen játszák és 95% nem tudja mit csinál.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés