LoL: Megkapta a mini-reworköt, egyből a leggyengébb hős lett

LoL: Megkapta a mini-reworköt, egyből a leggyengébb hős lett

Nagyon kéne neki a jelenlegi meta leggyengébb hősének az erősítés, de a 11.18-as LoL patchre még csütörtökig várni kell.

Kifejezetten sok mini-reworkként értelmezhető változást eszközölt a Riot Games a 11.17-es League of Legends frissítésben. Lucian, Akshan, Amumu és Gangplank több képessége módosult, azonban ezeknek a hatásai teljesen eltérnek. Amíg a szomorú múmia tarol a Szurdokban, a narancsevő kalóz látványosan szenved. Jelenleg Gangplank győzelmi aránya nem éri el a 43%-ot, így egyáltalán nem érdemes választani sem a felső ösvényre, sem a középső ösvényre.

Mit változtatott a Riot Games Gangplanken a mostani, 11.17-es patchben?

  • Trial by Fire (passzív): Bónusz mozgási sebesség 30%-ról 15-30%-ra csökkent szinttől függően
  • Parrley (Q): Mostantól távolsági alaptámadásként viselkedik (Ez többek között azt jelenti, hogy a Grasp of the Undying és a Divine Sunderer kevesebbet sebez)
  • Powder Keg (E)
    • Új: A kritikus támadásokból 125%-os hatékonyságban részesül a képesség
    • Maximális hordók száma 3-ról 3/3/4/4/5-re növekedett
    • Újratöltési ideje a hordóknak 18/16/14/12/10 másodpercről 18/17/14/15/14 másodpercre változott

Elvették a passzívból származó bónusz mozgási sebességet a korai szakaszban, valamint a Q-t úgy alakították át, hogy ne lehessen az eddig népszerű tárgyakkal és rúnákkal érvényesülni. Bár a hordók számát és a sebzését megnövelték, jelenleg a kritikus csapásokra építő CritPlank sem játszható. A 11.18-as LoL patch csütörtökön élesedik a szervereken, Gangplank szintenkénti és alap HP növelésben részesül a tervek alapján.

Hiába teljesít borzalmasan a statisztikák alapján a kalóz, a népszerűsége nemhogy csökkent az elmúlt napokban, hanem fokozatos emelkedésnek indult. Mindössze két olyan hős van jelenleg, amely ellen 50% feletti win rate-re képes Gangplank a top lane-en. Az egyik Gragas, akit csak ellenválasztásnak hoznak, a másik Poppy, akivel Vizicsacsi óta nem igazán tudott egyetlen profi sem érvényesülni, sőt a yordle inkább dzsungelesként és támogatóként bukkan fel a legtöbbször.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted GP a buffok után eléri az 50%-os győzelmi arányt?