LoL: Nem jött össze a bravúr, búcsúztak a magyarok az EU Masterstől

LoL: Nem jött össze a bravúr, búcsúztak a magyarok az EU Masterstől

Bár matematikai esélye volt a Z10-nek a továbbjutásra, a "C" csoport zárónapján nem sikerült győzelmet szerezni az EU Mastersen.

Szinte megoldhatatlan feladatként tornyosult Török "Meight" Máté és Szépvölgyi "mumus100" Márió elé a "C" csoportból való továbbjutás, de a matematikai esély még ott lebegett a szemük előtt. Hiába azonban az akarás és a küzdés, sajnos nem sikerült a Zero Tenacitynek a hatalmas bravúr, így nem lesz egyetlen magyar játékos sem a 2021-es nyári EU Masters egyenes kieséses szakaszában.

BIG vs Z10 (0-1), FNC.R vs Z10 (1-0), Z10 vs IHG (0-1)

A csoportkörök hetedik napjának nyitómeccsén rögtön a német bajnok várta a szerbeket, azonban hamar kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes. Mihaibaros Seraphinja nem volt valódi tényező, Meight és mumus nem tudta hozni az eddig megszokott agresszív, de egyben pontos játékot. Wojtus hiába próbálkozott, Alistarba csak "halni járt a lélek". A BIG elleni vereséggel eldőlt, hogy tét nélküli folytathatja a továbbiakban az EBL bajnoka, de a teher hiába került le a vállakról, a teljesitmény nem javult. A Fnatic Rising ellen mumus, Meight és Wojtus rengetegszer meghalt, amit nem tudott kompenzálni a jól scale-elő Karthus APC pick. Az Illuminar Gaming zárásként még kiosztott egy pofont a Z10-nek, de ez már nem osztott, nem szorzott.

Győzelem nélkül zárt a "C" csoport negyedik helyén a Zero Tenacity, így nem sikerült jól mumus EU Masters debütálása. Meight második alkalommal küzdhetett Európa második legrangosabb LoL ligájának főtábláján, de sem a Crvena Zvezdával, sem a Z10-nel nem jött ki neki a lépés. Aggódni nem érdemes, mindkét magyar játékos többször bizonyította már, hogy bármikor képesek carryzni a csapatukat még a papíron erősebb ellenfelekkel szemben is.

Mai EU Masters menetrend

  • 16:30 - UCAM vs MSFP
  • 17:30 - RGO vs ANO
  • 18:30 - RGO vs UCAM
  • 19:30 - ANO vs MSFP
  • 20:30 - ANO vs UCAM
  • 21:30 - RGO vs MSFP

Az EU Masters küzdelmei nem állhatnak le, a mai nap befejeződnek a csoportkörök, csütörtöktől már a playoffban izgulhattok a top 8 csapat Bo5-ös szériáin.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted az "A" csoportból a Misfits Premier továbbjut?