Kiszivároghatott az RTX 4000 videokártyák megjelenési dátuma

Kiszivároghatott az RTX 4000 videokártyák megjelenési dátuma

Ha igaz viszont a pletyka, akkor is elég sokat kell rá várni.

Közel 1 éve már annak, hogy az Nvidia RTX 3000 szériás videokártyák elérhetők a piacon - már ha épp nem a készlethiány miatt vagyunk kénytelenek várni egy beszerzés során. Egyes pletykák viszont már most a soron következő, 4000 szériáról szólnak, ezek viszont inkább a kártyák működéséről, architektúrájáról, képességeiről szóltak - a legújabb pletyka viszont a megjelenési dátumot érintette.

A Videocardz szúrta ki az egyik szivárogtató, Greymon55 egyik tweetjét, aki szerint "jövő év októberében" érkezhetnek a következő generációs GPU-k, azaz 2022 vége felé jelenhet meg az Nvidia "Lovelace" kódnevű kártyája. A tweet azonban nem tért ki arra, hogy  ekkor a valódi megjelenés fog történni, vagy csak a bejelentést fogja megtenni az Nvidia.

Greymon55 az RTX 3000 szériáról is ejtett pár szót. Az Nvidia ugyanis felújított Super kártyákkal szeretné ellátni a gaming laptopokat, ezek pedig 2022 elejétől jelenhetnek meg.

Persze mint minden pletykát, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni, már csak a nagy időbeli távolságok miatt is. Ha viszont feltesszük, hogy Greymon55 állításai igazak, akkor tartalmas éve lehet 2022-ben az Nvidiának, amire igazából szüksége is lehet, a rivális AMD ugyanis már korábban bejelentette a Zen 4 processzorok és az RNDA 3 videokártyák érkezését, amelyek akár válaszra is kényszeríthetik az Nvidiát - pont, mint ahogyan az RTX 3000-res kártyákra kellett reagálnia az AMD-nek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!