Hirdetés

G2 Jankos: "Alig várom, hogy lássam a MAD Lionst a világbajnokságon"

A G2 Esports nem lesz ott a 2021-es League of Legends világbajnokságon, azonban Jankos meglátásaira mindig érdemes odafigyelni.

Hirdetés

Fennállása óta először nem tudta kvalifikálni magát az év legnagyobb League of Legends tornájára a G2 Esports. Hiába szerezték meg Rekklest a tavaszi és nyári szezonra, az eredmények elmaradtak. Európa elmúlt éveinek legeredményesebb klubjának játékosai, így Jankos is a kényelmes kanapéról nézheti majd, hogy a MAD Lions, a Fnatic és a Rogue mire megy a világbajnokságon. A lengyel dzsungeles legenda hosszú interjúban beszélt a meglátásairól, tapasztalatairól, amelyek fókuszában a 2021-es Worlds szerepelt.

Jankos véleménye a G2 2021-es LEC ellenfeleiről

Nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy az LEC csapatai közül többen képesek voltak akkorát fejlődni, hogy a G2-t térdre kényszerítsék. Inspired üstökösként ragyog a dzsungelesek felett, Elyoya szintén képes volt felvenni a versenyt a legnagyobbakkal. Kaiser és Carzzy jelenleg a legerősebb bot lane-nek tekinthető a régióban, azonban csapatként a Rogue tudott a legnagyobbat előrelépni. A Fnatic megtalálta azokat a játékoscseréket, amelyek a sikerhez vezető úthoz kellettek számukra. 2020-ban bár sikerült még kijutni a VB-re a G2-nak, idén ez a teljesítmény kevés volt.

Jankos és az All-Pro közösségi szavazás

Sokan kritizálták az LEC-t, hogy ezeknek a szimpátiaszavazásoknak semmi értelmük nincs. A lengyel dzsungeles szerint ezzel nincs semmi probléma, ugyanis a közösség látta azt, hogy az alapszakasz második felében már a legjobbak között szerepelt a G2. Csak a Fnatic ellen küszködtek, de a MAD és a Rogue Bo1-ben nem volt ellenfele a 2019-es MSI bajnokának. Ennek köszönhetően került be az All-Pro 1. csapataba Rekkles, Mikyx és Caps. Ettől függetlenül azzal Jankos is egyetért, hogy a népszerűség azért befolyásolja az eredményeket.

Jankos és a 2021-es Worlds

A veterán jungler kifejezetten várja a MAD Lions csapatát, ugyanis bennük látja a legnagyobb potenciált az európai küldöttségből. Véleménye szerint továbbjuthatnak a csoportból, ami a jelenlegi mezőnyben (4 kínai, 4 koreai együttes) hatalmas teljesítmény. A C9 a szerencsés sorsolásban bízhat, mivel már a play-in szakaszban óriási ellenfelek várnak Perkzékre. Jankos szerint a legerősebb két klub a FunPlus Phoenix és az EDward Gaming, de komolyan kell számolni a DAMWON KIA csapatával is. A valódi erőviszonyokat megtippelni nem tudja annyira jól most, mivel nem gyakoroltak a világbajnoki résztvevőkkel. A MADnek és a Rogue-nak a saját stílusát kell játszania, ami akár szép eredményekhez is vezethet. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Szerinted Jankos marad 2022-ben a G2 Esportsnál?

Hirdetés
Hirdetés
2 db hozzászólás
  • apheliospontgg 10 napja
    A Mades srácoknak helyén van a szívük
    1 0 Válasz
  • PalFeed 10 napja
    G2
    0 1 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés