Hirdetés

Mit jelent az alacsony prioritású várólista a játékban?

A Riot Games továbbra is szigorú büntetéseket alkalmaz a játékot sorozatosan elhagyó személyekkel szemben.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

EsportGuru Podcast

Az EsportGuru podcastek 55. része

Hirdetés

Ha már veled is előfordult, hogy véletlenül többször is elment az áram, esetleg az internet a kelleténél, vagy csak a sokadik 0/10-es Yasuo után sokszor hagytad el a játékot és magára hagyva a bajtársaidat, akkor feltehetően már Te is találkoztál a LeaverBuster rendszer büntetésével.

A LeaverBuster azzal a céllal jött létre, hogy az Idézőket a szabályok betartására ösztönözzék, helyenként ahol szükségszerű, büntetve is azokat. Akik többszörösen is megszegik a szabályokat, elhagyják a játékokat, szándékosan hátráltatják csapatjukat és társaikat, megrovásban részesülnek, ami nem más, mint az alacsony prioritású várólista. Ahogy annak neve is tartalmazza, ezeket a játékosokat a rendszer alacsonyabb prioritással kezeli és a büntetésük mértékétől függően 5, 10 vagy akár 20 perccel többet is kell várniuk egy-egy mérkőzésre.

Elsődlegesen a LeaverBuster az 5 perces büntetéseket osztja ki, ami azt jelenti hogy szó szerint 5 percet várniuk kell, mielőtt a meccskeresés valójában elkezdődne. Ha azonban valaki alacsony prioritású várólistán vagy és úgy fagy ki, megy el az internete, vagy továbbra sem hajlandó a közösségi alapelveknek megfelelően játszani, azok büntetését 20 percre növelik játékonként.

Mindezen túl pedig ha az alacsony prioritású várólistán megszakad a meccskeresés, nem fogadja el a mérkőzést, vagy bármi egyéb történik ami miatt újra kell indítani a meccskeresési folyamatot, a számláló újraindul a nulláról. Ellenben ha valaki más nem fogadja el a mérkőzést, vagy kilépnek hőskiválasztás közben, akkor az érintett játékosnak nem kell újra átmennie a várakozási szakaszon.

Ezenkívül, ha egy játékos rangsorolt módban hagyja el a játékot, elsődlegesen csak további LP veszteséggel jár a kilépése. Az első ilyen eset további 3 pontot von maga után, míg a második és a további ilyen alkalmak -10 LP-vel jutalmazzák annak cselekvőit.
Az alacsony prioritású várólista elhagyása és a büntetések elkerülése érdekében legalább 5 mérkőzésen keresztül tisztán kell játszaniuk a büntetett feleknek anélkül, hogy a meccset korán feladnák.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Hirdetés
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • roka32 1 hónapja
  Szerintem egy szar ez a rendszer. Soha egyetlen egyszer sem léptem ki, afkoltam, vagy feedeltem szándékosan, viszont kaptam már büntetést rengetegszer. Legtöbbször a loading screen fagy ki, ha kevés a RAM a windowsnak. És ilyenkor semmi figyelmeztetés, csak tölt ezerrel, aztán egyszer csak jön a passzivitási figyelmeztetés a loading screen tetejére, amikor már eltelt vagy 5 perc a játékból. Pedig ha egyből kilépne a játék és újra tudnék csatlakozni akkor 95%ban vissza tudnék menni a meccsbe még 2 perc előtt. Ezzel kéne valamit kezdenie a RIOT-nak nem pedig állandóan szigorítani a büntetéseket. Nem hiszem el, hogy nem lehet olyan kódot írni, ami nem engedi betölteni a játékot, ha valaki még loading screenen van. vagy ilyenkor indítsa újra a loading screent nulláról.
  0 1 Válasz
  • PlanCake 1 hónapja roka32
   Biztos, hogy lehetne olyan kódot írni, ami nem engedi elindulni a játékot, amíg mindenki be nem töltött. Mondjuk akkor 9 másik embert kárhoztatsz arra, hogy amíg észre nem veszed a töltés hibát, addig bámulják a töltőképernyőt veled együtt, amit személy szerint én kihagynék, köszönöm. És ezzel nagyon nem vagyok egyedül. Ja és minél több ilyen biztonsági újraindítós kóddal van tele a játék, annál nehezebben fogja kezelni a gép.
   0 0 Válasz
   • roka32 1 hónapja PlanCake
    Most ne mondd nekem, hogy az jobb, hogy 5v4ben kezdesz meg egy meccset, aztán jó esetben tudsz újrajátszást kérni 3 perc után, és utána újra várolistára menni. szerintem ez sokkal több idő :D De pont , hogy írtam az előbb egy másik megoldást. Ha maga a játék észreveszi egy Wtachdog formájában, hogy valakinél megállt a töltés, akkor vagy minden játékost kidoba a várólistára, vagy neki bezárja a töltőképernyőt és újraindítja magától, hátha akkor már sikeresen lefut. Az szerintem programozásilag egyáltalán nincs rendjén, hogy egy töltőképernyő tölt a végtelenségig és semmilyen hibaüzenetet nem kapsz. Azért ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy ez így rendben van.
    0 0 Válasz
 • DrSynclear 1 hónapja
  bg
  0 0 Válasz
 • zoli9200 1 hónapja
  Ezzel a rengeted dodge-al kell valamit kezdeni lehetne akár még szigorúbb is ezzel a riot
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés