Mit jelent az alacsony prioritású várólista a játékban?

A Riot Games továbbra is szigorú büntetéseket alkalmaz a játékot sorozatosan elhagyó személyekkel szemben.

Ha már veled is előfordult, hogy véletlenül többször is elment az áram, esetleg az internet a kelleténél, vagy csak a sokadik 0/10-es Yasuo után sokszor hagytad el a játékot és magára hagyva a bajtársaidat, akkor feltehetően már Te is találkoztál a LeaverBuster rendszer büntetésével.

A LeaverBuster azzal a céllal jött létre, hogy az Idézőket a szabályok betartására ösztönözzék, helyenként ahol szükségszerű, büntetve is azokat. Akik többszörösen is megszegik a szabályokat, elhagyják a játékokat, szándékosan hátráltatják csapatjukat és társaikat, megrovásban részesülnek, ami nem más, mint az alacsony prioritású várólista. Ahogy annak neve is tartalmazza, ezeket a játékosokat a rendszer alacsonyabb prioritással kezeli és a büntetésük mértékétől függően 5, 10 vagy akár 20 perccel többet is kell várniuk egy-egy mérkőzésre.

Elsődlegesen a LeaverBuster az 5 perces büntetéseket osztja ki, ami azt jelenti hogy szó szerint 5 percet várniuk kell, mielőtt a meccskeresés valójában elkezdődne. Ha azonban valaki alacsony prioritású várólistán vagy és úgy fagy ki, megy el az internete, vagy továbbra sem hajlandó a közösségi alapelveknek megfelelően játszani, azok büntetését 20 percre növelik játékonként.

Mindezen túl pedig ha az alacsony prioritású várólistán megszakad a meccskeresés, nem fogadja el a mérkőzést, vagy bármi egyéb történik ami miatt újra kell indítani a meccskeresési folyamatot, a számláló újraindul a nulláról. Ellenben ha valaki más nem fogadja el a mérkőzést, vagy kilépnek hőskiválasztás közben, akkor az érintett játékosnak nem kell újra átmennie a várakozási szakaszon.

Ezenkívül, ha egy játékos rangsorolt módban hagyja el a játékot, elsődlegesen csak további LP veszteséggel jár a kilépése. Az első ilyen eset további 3 pontot von maga után, míg a második és a további ilyen alkalmak -10 LP-vel jutalmazzák annak cselekvőit.
Az alacsony prioritású várólista elhagyása és a büntetések elkerülése érdekében legalább 5 mérkőzésen keresztül tisztán kell játszaniuk a büntetett feleknek anélkül, hogy a meccset korán feladnák.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!