Hamarosan érkezik az új Riot-kliens!

Hamarosan érkezik az új Riot-kliens!

A fejlesztők csütörtök este bejelentették, hogy egy teljesen új Riot-kliens megjelenését készítik elő, amire már csak néhány hetet kell várni!

Ugyan már régebben is szó volt arról, hogy érkezni fog egy új kliens, és egy ideje hivatalosan is jogosultak váltak a Riot Games fejlesztői az s-re a második szó végén, hiszen mind a Teamfight Tactics, mind a Legends of Runeterra, a VALORANT, a Wild Rift és természetesen az eredeti és örök League of Legends is elérhető a nagyközösség számára, a pillanat úgy tűnik csak most érkezett el az újítás bevezetésére.

A cél: egy olyan kliens létrehozása és fejlesztése, amiből gyorsan elérhetjük kedvenc játékaink PC-s változatát és áttekinthetjük a Riot teljes kínálatát.

"Az az igazság, hogy egy ideje már a Riot összes játéka ezt a több játékot felölelő klienst használja, csak az adott játékhoz igazított kinézettel, de nem érhető el belőle a saját Riot-játékkönyvtárad. Most egy új felhasználói felületet biztosítunk egyszerűbben használható funkciókkal, a megjelenés után pedig még több tartalom várható."

Az új Riot-kliens segítségével könnyebben megismerhetjük és elérhetjük majd a fejlesztők játékait, ugyanis az összes egy helyről lesz indítható, amelyen belül minden játék saját termékoldalt kap, ahol a hírek és események is elérhetőek lesznek. További plusz pont, hogy ezáltal a képernyő sem lesz tele zsúfolva a Riot játékok ikonjaival, hisz elég lesz hozzá egyetlen ikon, de aki szereti a megszokottat, továbbra is használhatja majd az egyéni parancsikonokat is.

A legjobb felhasználói élménnyel ruházzák fel az új klienst

  • A frissítéshez nem kell semmit saját kezűleg letölteni vagy telepíteni.
  • Bármikor hozzáférhetsz a téged érdeklő hírekhez, újdonságokhoz és információkhoz.
  • Ha épp nincs kedved híreket olvasgatni (és inkább kitörnél az Ezüst osztályból), egyből beléphetsz a kívánt játékba.

És hogy ez hogy fog működni?

Ugyan az összes játékuk bekerül ebbe a kliensbe, mindegyik saját kezdőoldallal fog rendelkezni, látványos háttérrel, tájékoztatókkal a várható eseményekről és hírekről, továbbá itt lehet majd telepíteni, frissíteni a játékot és természetesen a zsinórban huszadik rangsorolt vereség után meg törölni azt.

Jó, jó, de mikor jön?

Az új Riot-kliens bevezetése szeptember 20-án veszi kezdetét. Ezt követően néhány hét elteltével - addig is tesztelve a stabilitását, hátha ez erősebb lesz mint ami van - elkezdik a nemzetközi bevezetést október 4-én. Fontos itt megjegyezni, hogy a nemzetközi bevezetés dátuma változhat, ha a csapat úgy ítéli meg, hogy további frissítésekre vagy módosításokra van szükség, hisz szeretnék hogy a végső megjelenéskor mindenki a lehető legjobb felhasználói élményben részesüljön.

Mi várható a későbbiekben?

"Folyamatosan arra törekszünk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. A Riot-kliens csapata a megjelenés után is tovább dolgozik az új funkciókon, hogy a játékok könnyen elérhetőek és tartalmasabbak legyenek. Erről bővebben a következő hónapokban tudunk beszámolni."

Kérdésed adódott?

Keresd fel a Riot-kliens saját támogatási cikkét, ahol további információk mellett a gyakori kérdésekre adott válaszokat is megtalálod. A következő hetekben aktívan frissíteni fogják a támogatási oldalt.

Ti várjátok már az új Riot-klienst ezek alapján?

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!