FIFA gólörömmel ünnepelte első Grand Slam győzelmét egy orosz teniszező

FIFA gólörömmel ünnepelte első Grand Slam győzelmét egy orosz teniszező

A gamer rajongóinak kedvezett ezzel a mozdulatsorral az orosz teniszező.

Az előző hétvégén, pontosabban vasárnap délután Daniil Medvegyev legyőzte Novak Djokovicot a 2021-es US Open tenisz versenyen, férfi egyesben. A győzelem két dolog miatt is hatalmas dolog a 25 éves fiatal titán életében: Medvegyev megnyerte pályafutása első Grand Slam címét, miközben Djokovics történelemi tettét ezzel sikerült megakadályoznia.

Történt ugyanis, hogy Djokovic úgy érkezett erre a fináléra, hogy 27 egymást követő Grand Slam-mérkőzést nyert meg. Már csak ez az egy siker kellett volna neki, hogy 1969 után ő legyen az első ember, aki mind a négy Major torna első helyét - Australian Open, French Open, Wimbledon, US Open - elhódítsa ugyanabban az évben, melyet szimplán csak klasszikus Grand Slamként emlegetnek. Ez azt takarja, hogy egy naptári évben valaki mind a négy Major GS trófeáját a magasba emeli. Erre a férfiak között csak ketten voltak képesek eleddig: Don Budge (1938), Rod Laver (1962, 1969).

A másik dolog, ami miatt mindenképp emlékezetes marad ez a mérkőzés, az a bajnoki pont megszerzése utáni öröm, melyet bemutatott Medvegyev. Szimplán a pont begyűjtése után oldalra dobta magát és úgy esett a földre. A játékos természetesen a meccs végi interjúben magyarázatot adott arra, hogy pontosan miféle ünneplési formát láthattak a nézők.

"Csak a legendák fogják megérteni. Amit a mérkőzés után csináltam, az L2 + Baloldal. Köszönöm srácok."

Valószínűleg mindenki felismerte egyébként a videóban látott mozdulatsort, de ha esetleg nem, akkor gyorsan elmondanánk, hogy a FIFA játékban sűrűn látott gólörömet próbálta meg a való életben eljátszani, amit Dead Fishnek vagy Brick Fallnak neveztek el a készítők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!