Jönnek a megkukkolható csomagok, de visszatérnek a FIFA 22-ben a loot boxok is

Jönnek a megkukkolható csomagok, de visszatérnek a FIFA 22-ben a loot boxok is

Egyre másra orroltak meg a világ nemzetei az EA-re, ezért kénytelenek voltak egy tesztet végrehajtani, ami újfent a malmukra hajtotta a vizet.

Éppen ezért még szép, hogy nem hagyják ki az új részből sem, így a FIFA 22-ben is megtalálhatóak lesznek az úgynevezett Preview Packek, amikbe egy játékos bele tud nézni és láthatja, hogy nagyságrendileg mi várhat rá.

Az egész történet egyébként ott kezdődött, hogy a FUT csomagok miatt Hollandia a nem tetszését fejezte ki az EA-nek, és a rendszerüket a szerencsejátékhoz hasonlították. Miután az EA nem változtatott ezen a mechanikán, Hollandia 10 millió dolláros bírságot szabott ki a cégre, és bár a cég kiperkálta a lóvét, mégis a hollandok akarva akaratlanul csak még nagyobb bevételt generáltak a kiadónak. Az történt ugyanis, hogy az EA ennek hatására létrehozta a Preview Packokat, illetve elérhetővé tették a játékosok számára, hogy nyomon kövessék mennyi időt és pénzt herdáltak el kedvenc játékukra. Az előbbi révén a rajongók bele tudnak kukkantani bizonyos csomagokba, hogy mégis mi található benne, persze ennek ellenére még mindig semmi garancia nincs arra, hogy a kívánt kártyákat kapják meg belőlük. A FIFA 21-ben tesztként bevezetett packok azonban óriásit taroltak, mert több millió dollárral nőtt a bevétele az EA Sportsnak az Ultimate Teamből ennek hatására.

Nem meglepő tehát, hogy az EA továbbfejlesztette ezt a megoldást, és a FIFA 22-ben két további csomagtípus is megkapja a Preview módosítást, így a Premium Gold és Premium Silver packokba is bele lehet majd nézni, bár mindkettő esetében 24 órát várni kell, mielőtt egy másik ilyenbe is bele lehet nézni. Ezeken kívül persze a korábbi loot boxok, vagyis egyéb kártya csomagok is a részét képezik majd a játéknak, így szó sincs arról, hogy megúsznák ezeket a játékosok vagy az EA vált volna jószívűvé. Egy fokkal azért jobb lesz a helyzet, de még így is sokan elítélik a FUT-ot emiatt, mert pénznyelőnek tartják, és a szerencsének túl nagy szerepe van abban, hogy ki mit nyit.

A FIFA 22 egyébként október 1-én jelenik meg mindenki számára az összes létező platformra.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!