Hirdetés

LoL: Történelmi győzelmet arattak az Amazon EU Masters döntőjében

Egészen elképesztő tettet hajtott végre a 2021-es nyári Amazon EU Masters győztese, ugyanis soha nem sikerült még korábban egyetlen csapatnak sem két szezont nyernie Európa második legrangosabb League of Legends ligájában.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League Season 14

Na'Vi vs. Heroic

Hirdetés

A tavaszi splithez hasonlóan ismét egy LFL vs NLC finálét rendeztek az EU Mastersen. A francia bajnokságot ismét a Karmine Corp képviselte, akiknek sikerült néhány hónappal ezelőtt már maguk mögé utasítaniuk mindenkit. A kihívójuk ezúttal nem a BT Excel, hanem a Fnatic Rising volt, akik a play-inből verekedték be magukat a döntőbe. A minden kérdést megválaszoló Bo5-ös széria végül az ötödikkel meccsel zárult le, ami után ünnepelhetett egész Franciaország. 2021-ben tavasszal és nyáron egyaránt a Karmine Corp lett a legerősebb ERL csapat, vagyis sikerült a történelmi duplázás.

Karmine Corp vs Fnatic Rising (3-2)

Az első és második mérkőzésen pontosan ugyanazokat a karaktereket választotta ki a két csapat, amely az LFL ezüstérmesének kedvezett. Cinkrof Jarvan IV pickje képes volt uralni a csapatharcokat, a többieknek csak követniük kellett a herceget. 0-2-es hátrányban változtatott az NLC második helyezettje, kitiltották Sakentől Ryze-t, valamint elhozták Dajornak Twisted Fate-et, Beannek Apheliost. Maxi eközben folyamatosan Viegóval próbálkozott, ami be is vált. A dán dzsungeles mind az öt alkalommal a Letaszított Királlyal játszott, ami érthető a hős 11.16-os erejét tekintve. 0-2-ről két 29 perces meccsel kiegyenlített a FNCR, így jöhetett a Silver Scrapes és a mindent eldöntő összecsapás.

Az utolsó felvonásra elfáradtatk fejben PRIDE-ék, meg sem tudták közelíteni eddigi teljesítményüket. A KC köszönte szépen a lehetőséget, 21 perc és 18 másodperc alatt lezárták a szériát. Ezzel a Karmine Corp lett a European Masters első együttese, amelyik két döntőbe is bejutott, egynél több szezont megnyert, valamint egy éven belül sikerült dupláznia. A FNCR az ezüstéremmel vigasztalódhatott, ami összességében egy óriási eredmény. Megverték a Misfits Premiert (francia bajnok) az elődöntőben, valamint öt meccsre kényszerítették a címvédőt. Kíváncsian várhatja az egész LoL közösség, hogy a döntőben szereplő tíz idézőből ki, vagy kik lesznek azok, akik az LEC-ben folytahatják karrierjüket.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: EU Masters Twitter)

Szerinted ki volt a döntő MVP-je?

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés