LoL: Történelmi győzelmet arattak az Amazon EU Masters döntőjében

LoL: Történelmi győzelmet arattak az Amazon EU Masters döntőjében

Egészen elképesztő tettet hajtott végre a 2021-es nyári Amazon EU Masters győztese, ugyanis soha nem sikerült még korábban egyetlen csapatnak sem két szezont nyernie Európa második legrangosabb League of Legends ligájában.

A tavaszi splithez hasonlóan ismét egy LFL vs NLC finálét rendeztek az EU Mastersen. A francia bajnokságot ismét a Karmine Corp képviselte, akiknek sikerült néhány hónappal ezelőtt már maguk mögé utasítaniuk mindenkit. A kihívójuk ezúttal nem a BT Excel, hanem a Fnatic Rising volt, akik a play-inből verekedték be magukat a döntőbe. A minden kérdést megválaszoló Bo5-ös széria végül az ötödikkel meccsel zárult le, ami után ünnepelhetett egész Franciaország. 2021-ben tavasszal és nyáron egyaránt a Karmine Corp lett a legerősebb ERL csapat, vagyis sikerült a történelmi duplázás.

Karmine Corp vs Fnatic Rising (3-2)

Az első és második mérkőzésen pontosan ugyanazokat a karaktereket választotta ki a két csapat, amely az LFL ezüstérmesének kedvezett. Cinkrof Jarvan IV pickje képes volt uralni a csapatharcokat, a többieknek csak követniük kellett a herceget. 0-2-es hátrányban változtatott az NLC második helyezettje, kitiltották Sakentől Ryze-t, valamint elhozták Dajornak Twisted Fate-et, Beannek Apheliost. Maxi eközben folyamatosan Viegóval próbálkozott, ami be is vált. A dán dzsungeles mind az öt alkalommal a Letaszított Királlyal játszott, ami érthető a hős 11.16-os erejét tekintve. 0-2-ről két 29 perces meccsel kiegyenlített a FNCR, így jöhetett a Silver Scrapes és a mindent eldöntő összecsapás.

Az utolsó felvonásra elfáradtatk fejben PRIDE-ék, meg sem tudták közelíteni eddigi teljesítményüket. A KC köszönte szépen a lehetőséget, 21 perc és 18 másodperc alatt lezárták a szériát. Ezzel a Karmine Corp lett a European Masters első együttese, amelyik két döntőbe is bejutott, egynél több szezont megnyert, valamint egy éven belül sikerült dupláznia. A FNCR az ezüstéremmel vigasztalódhatott, ami összességében egy óriási eredmény. Megverték a Misfits Premiert (francia bajnok) az elődöntőben, valamint öt meccsre kényszerítették a címvédőt. Kíváncsian várhatja az egész LoL közösség, hogy a döntőben szereplő tíz idézőből ki, vagy kik lesznek azok, akik az LEC-ben folytahatják karrierjüket.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: EU Masters Twitter)

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a döntő MVP-je?