Nézd élőben, magyar nyelven a Worlds 2021 sorsolását!

Nézd élőben, magyar nyelven a Worlds 2021 sorsolását!

Szeptember 22-én 13:30-tól kövesd élőben Twitchen, magyar nyelven a Worlds 2021 Draw Show-t!

Vészesen közeleg a pillanat, amelyre egész évben vártunk. Eljött a vb ideje! Kezdésnek pedig tekintsük át a 201-es versenysorozat formátumát.

Huszonkét csapat csap össze három szakaszban:

  • selejtező
  • csoportkör
  • kieséses szakasz

Selejtező

A selejtezőben 10 csapat harcol a csoportkörbe való bejutásért. Ezek a csapatok az 1. helyen bejutott csapat a brazil CBLOL-ból, a japán LJL-ből, az óceániai LCO-ból, a Független Államok Közössége LCL-jéből, a latin-amerikai LLA-ből és a török TCL-ből. A második helyen bejutott csapat a délkelet-ázsiai PCS-ből, a 3. helyen bejutott csapat az észak-amerikai LCS-ből és a 4. helyen bejutott csapat a kínia LPL-ből és a koreai LCK-ből.

Ezt a 10 csapatot kettő őt csapatból álló csoportba sorsolják majd. Ezt követően mindegyik csapat egy meccset játszik a csoportjában lévő többi csapattal. Mindkét csoport első helyen végzett csapata jut a csoportkörbe. A 3. és 4. helyezett csapat egy 3 győzelemig tartó párbajt vív, amelynek nyertesei kihívhatják a másik csoport második helyezett csapatát az utolsó két helyért.

Csoportkör

A csoportkörben 12 új csapat vesz részt és a 4 selejtezőből bejutott csapat. A 12 új csapat az alábbiak szerint: az első 3 helyen bejutott csapat a koreai LCK-ből, a kínai LPL-ből és az európai LEC-ből, az első két helyen bejutott csapat az észak-amerikai LCS-ből, az első helyen bejutott csapat a délkelet-ázsiai PCS-ből és a selejtezőkből bejutottak.

Ez a 16 csapat 4 csoportba lesz beosztva, amelyek tagjai a saját csoportjuk minden csapata ellen kétszer játszik. Minden csoport két legjobban teljesítő csapata jut tovább a kieséses szakaszba.

Kieséses szakasz

Ez a 8 csapat 3 győzelemig tartó, egyeneses kieséses meccseket játszik a negyeddöntőben és az elődöntőben. A döntőbe bejutó 2 csapat 3 győzelemig tartó meccseket fog játszani. Ezek győztese lesz végül a League of Legends 2021-es világbajnoka.

Írd fel a naptáradba, szeptember 22, szerda, 13:30, twitch.tv/esport2tv, ott találkozunk!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: LoL Esports)

Kövess Minket!