Január 14-én indul a LEC tavaszi szezonja!

A Riot Games bejelentette a 2022-es LEC tavaszi szezonjának indulásának dátumát.

Ugyan még a Worlds 2021 is csak holnap veszi kezdetét, avagy még a legrangosabb esemény sem kezdődött el, a Riot Games nem tétlenkedik, bejelentették a 2022-es LEC tavaszi szezonjának nyitásának pontos dátumát.

A szezon nyitán pontos dátuma pedig 2022. január 14-e, péntek. Tekintve a környezeti tényezőet, és hogy a Riot Games sem tudja, hogy a COVID-19 Delta variánsa milyen hatással lesz addig a világra és környezetünkre, egyelőre nem terveznek semmilyen közvetítést élőben, nagyközönség előtt tartani - derül ki a hivatalos bejelentésből. Az ebbe fordított időt és energiát inkább ezáltal más, fix dologba fektetik, mintsem kockáztatva egy olyannal, ami rajtuk kívülálló okok miatt könnyen eltörlésre kerülhet.

Új célkitűzésük ezáltal az otthoni felhasználó élmény növelése, hogy mindenki egy minél jobb virtuális élmény részese lehessen otthonról is. A liga továbbra is figyelemmel kíséri természetesen a járvány körüli helyzetetet és ha javuló tendenciát látnak, nem kizárt hogy nyárra akár közönség előtt is visszatérhet az év egyik legnagyobb durranása.

A LEC először 2020 márciusában lépett át az online világ ennyire mély szegmensébe, hogy csökkentse a kontaktot a játékosokkal, rajongókkal és természetesen a helyszínen dolgozókkal is, ezáltal redukálva az esetleges kockázatokat. Azóta ugyebár a stáb és a játékosok már visszatérhettek a berlini stúdióba amit az LEC során már láthattatok, de egyelőre továbbra is jobb félni, mint megijedni.

A League of Legends világbajnokságát pedig október 5-én 12 órától Te is nyomon követheted magyar nyelven a twitch.tv/esport2tv csatornán vagy a LoL Esports felületén! Javasolt velünk tartani, hisz nem csak a Riot Games vár ingyen droppokkal a közvetítések nézéséért a Watch platformján keresztül, de mi is készülünk nektek értékes nyereményjátékokkal a teljes világbajnokság alatt!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!