Worlds 2021: Legjobb hősök toptól supportig LS és Nemesis szerint

Worlds 2021: Legjobb hősök toptól supportig LS és Nemesis szerint

A két népszerű streamer ismét összedugta a fejét, hogy megalkossák a 2021-es LoL világbajnokság kompetitív tier listáját.

Kevés népszerűbb League of Legends streamer van a világon, mint a Gen.G tartalomgyártója, a Fnatic egykori középső ösvényese, Nemesis. A 22 éves szlovén középső ösvényes Dél-Koreában terrorizálja az ellenfeleket már jó pár hónapja a rajongói legnagyobb örömére. Két meccs között szakított időt arra az ex-profi, hogy LS-sel együtt ismét összerakják a következő nagy LoL torna kompetitív tier listáját. Mindenképp érdemes tanulmányozni a hősök között felállított erősorrendet, ugyanis a holnapi nap már élesben láthatjátok, hogy mi igazolódott be ezekből. Az október 5-én startoló Worlds minden vb meccset magyarul élvezhettek október 5-étől a lolesports.com és az esport2tv Twitch csatornán!

Top/Felső ösvény

A Z-tierbe, avagy a legerősebb (broken) kategóriába két hőst soroltak be az elemzők. Mind Gangplank, mind Fiora ellenválasztásként érkezhet egy-egy hősbe, ezért arra ne számítsatok, hogy first pickeket pazarolnak majd el ezekre a karakterekre. Az ösvény Graves kifejezetten izgalmas választásnak számít a mostani metában, főleg az ázsiai játékosok kezében fordul meg többször a korábban dzsungelesként használt hős.

Jungle/Erdész

Az AP-s karakterekből rengetegben látja a potenciált a párost, az AD-seket azonban Hecarim kivételével "csak" a B tierbe sorolta. Ez nem jelenti azt, hogy ezek ne lennének erősek, sőt, a 2021-es MSI tapasztalatai alapján inkább a B-C tier karaktereiből válogatnak a profik. A Talon-Qiyana-Zed trióra készüljetek fel lélekben, mert hatalmas "sajtolásokra" lehet számítani, ha ezekre esik a versenyzők választása.

Mid/Középső ösvény

Ne lepődjetek meg azon, ha a középső ösvényen AD-s karakterek nagyobb számban szerepelnek majd, mint a korábbi években. Tryndamere abszolút a legjobb hős jelenleg ebben a szerepkörben, a Solo Queue-ban gyakorló profik (ShowMaker, Chovy stb.) simán elhozzák minden alkalommal a split push királyt, ha nyitva hagyják nekik ezt az ajtót. Az ösvényes Graves miden szintén jól működik, flexibilitása miatt megérheti egy bant akár minden meccsen.

ADC/Lövész pozíció

Bár Luciant választják a legtöbbet a Solo Queue metában a high ELO játékosok, de papíron jóval több karakter erősebb nála. Draven flexibilitása miatt ismét rengeteg banra számíthat, ebben az esetben Miss Fortune és Ezreal neve merülhet fel, mint játszható alternatívák. Aphelios önmagában nem sok vizet zavar, Thresh és Lulu oldalán tud igazán kiteljesedni. Ziggs és Karthus még mindig a legjobb AP-s hősöknek számít, ha szeretne szakítani a csapat a klasszikus ADC felfogással.

Support/Támogató

Az egyetlen role, ahol nincs S-tierbe pakolt hős. Ettől függetlenül Amumu kicsit kilóg a mezőnyből, a dupla Q-s stun miatt lubickol az alsó ösvényen az eddig egyáltalán nem priorizált múmia. Anivia és Xerath hiába számít erős picknek, azért nem kell arra számítanotok, hogy minden második meccsen a kontrol mágusok töltik majd be a támogatói szerepkört.

Ti melyik hőst szeretnétek minél többször látni a holnap kezdődő Worldsön?

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Képek: LS Twitter, borítókép: Riot Games)

Kövess Minket!



Szerinted Vizicsacsi ellen tiltanak majd minden meccsen Poppyt?